ВЪВ ВАРНА: Черно море ще гони историческа победа над Левски

„Сините“ изостават с 2 точки от „моряците“ и пристига осакатени на "Тича"

ВЪВ ВАРНА: Черно море ще гони историческа победа над Левски

Черно море приема днес Левски в двубой от 23-тия кръг на Първа лига.

Мачът на "Тича" обещава да е доста горещ.

Причината е, че трите точки ще оставят живи надеждите на един от двата тима за класиране в Топ 6.

В момента варненци са седми в подреждането, като изостават с пет пункта от затварящия шестицата ЦСКА 1948, но имат и мач по-малко.

За сините позиция в горната част на класирането е малко като мираж с оглед на трудната програма до края на сезона, включваща още двубои с Локо Пд, Лудогорец и ЦСКА. Те обаче са само с 2 точки зад домакините.

При успех днес Черно море ще запише историческа победа. До момента варненци нямат дубъл над Левски - тоест не са печелили 2 от 2 мача в един сезон.

Досега три пъти са изпускали да го направят, при това неизменно първият двубой е бил в столицата, но след това са се проваляли като домакини.

Интересното е, че Илиан Илиев също няма дубъл в един сезон над бившия си отбор Левски, въпреки че срещу него е печелил начело на Черно море, Берое, Верея и Локомотив Пловдив.

Илиев няма големи проблеми по окомплектоването на състава за сблъсъка. До последно под въпрос ще бъде Файсел Касми. Той лекуваше травма. Останалите са на разположение на специалиста. В тима няма и наказани футболисти.

Срещу сините варненци ще подходят агресивно и ще опитат да ги притиснат още в началото. Карето в отбрана ще е съставено от Попов, Даниел Димов, Дробаров и Панов. В полузащитата единствената дилема е кой от тримата вътрешни халфове да седне на пейката - Панайотов, Велев или Пабло Алварес. Най-вероятно това ще е последният. Пред тях ще играят Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Родриго Вилела, а атаката ще води Зе Гомеш. Малко вероятно е да стартира таранът Исмаил Иса, прогнозира „Тема спорт“.

Левски пристига осакатен на "Тича". Сините са дори без треньора си Славиша Стоянович. Сърбинът със словенски паспорт продължава да е във Военномедицинска академия заради усложнения с коронавирусна инфекция. Аут поради контузии са централните защитници Начо Монсалве и Ребин Сулака, Славчев през седмицата бе изписан от болница, Здравко Димитров също не бе възстановен.

Наставления от пейката ще дава Живко Миланов, който веднъж през сезона вече бе временен треньор - под негово ръководство отборът загуби с 0:1 от Лудогорец в Разград. Добрата новина е, че за Варна тръгна Файсал Рерас. Мароканецът се възстанови от травма в коляното и се очаква да започне като ляв бек. В центъра на отбраната ще са Живко Атанасов и Георги Александров, а вдясно ще играе Михайлович.

Сините ще опитат да наситят халфовата линия с Даске, Райнов и Юруков. Проблеми на домакините от фланговете ще трябва да създават юношите Марин и Мартин Петкови, а нападението ще предвожда Билал Бари. Последният ще има нелеката задача да замести продадения в Ди Си Юнайтед Найджъл Робърта. В първите си мачове със синята фланелка бившият играч на Монтана тотално разочарова. В последната контрола в паузата на шампионата той вкара 2 гола на аматьорите от Сливнишки герой.

Домакините влизат в мача като фаворити. За тях победата изглежда и по-ценна, с оглед на битката за шестото място. Двубоят пък е идеален шанс и за Левски да покаже повече характер далеч у дома. Както и да се види кои играчи заслужават шанс да останат в тима и през следващата кампания.

Мачът Черно море – Левски е от 19:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-описание на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки