Загорчич се цели във втори трофей със Славия

Емил Стоев на линия за „белите“, Арда вдига Коконов за реванша днес

Загорчич се цели във втори трофей със Славия

Новият-стар старши треньор на Славия Златомир Загорчим обяви Купата на България за възможна.

Заги се прицели във втори трофей с белите. Той вдигна отличието през май 2018-а, след като победи Левски на финала с дузпи.

Вчера сърбинът бе представен като наставник на столичани от президента Венцеслав Стефанов.

Преди пресконференцията им бившият национал на България получи значка на Славия от феновете.

Дебютът му ще е днес срещу Арда, в полуфинала-реванш.

Крилото Емил Стоев ще се завърне в игра за Славия, след като имаше проблеми с контузия в рамото, която го извади от строя за няколко срещи. Арда пък прави всичко възможно да вдигне нападателя Иван Коконов. Той се контузи в последния кръг при равенството 1:1 с ЦСКА на "Армията" и бе заменен на почивката. В групата се очаква да попадне бразилският нападател Жуниньо, който не е играл от 20 февруари, когато получи травма при победата с 3:2 над Ботев Враца. На вратата ще се завърне Иван Караджов, който бе запазен срещу червените заради натрупани жълти картони.

"Свърши ми отпуската и сега се надявам да постигнем това, което Славия заслужава. Трябва да се работи яко. Щом съм тук, значи вярвам и съм убеден, че можем да го направим - да стигнем до финал за купата и да се спасим от изпадане“, заяви след завръщането си Загорич, който напусна Славия в края на август след отпадането от Кукеси за Лига Европа и загубата от ЦСКА на "Армията".

При наследника му Александър Тарханов нещата не потръгнаха особено успешно и след домакинското поражение от ЦСКА 1948 руснакът бе освободен.

Загорчич веднъж вече спаси белите от изпадане през пролетта на 2017-а, когато за първи път пое отбора.

През времето, в което не бе на стадиона в "Овча купел", сърбинът бе спряган за националния отбор на България преди избора на Ясен Петров. Бе близо до това да поеме и ЦСКА, но ръководството, след като го призова, се отказа и избра Бруно Акрапович. Името му се завъртя и за сръбския ТСЦ Бачка Топола, но там бе назначен Младен Кръстаич. Така след седем месеца и половина Златомир Загорчич се завърна в Славия, с който спечели купата през 2018-а и бронзовите медали през миналия сезон.

Така днес на стадион "Славия" ще бъде подновен и дуелът между двама от динозаврите в треньорската професия у нас - Загорчич и Николай Киров-Белия. Те имат стари сметки за уреждане. През пролетта на 2018-а Заги изхвърли Белия на полуфиналите за купата - столични отстраниха Ботев Пд. Днешният дуел помежду им ще е под №7 за първенство и купа.

Балансът е 3 успеха за Белия, 2 равенства и 1 за Заги. Всичките шест мача са между Славия и канарчетата. Все пак двамата са кръстосвали шпаги и със сегашните си тимове, но в контрола. На 25 юли миналата година Арда разби белите с 4:1 преди двубоя им с албанския Кукеси в Лига Европа. Месец по-късно Заги напусна "Овча купел", а двамата бяха последните треньори, задържали се по-дълго начело на отборите си у нас. Сърбинът застана на треньорския мостик на белите за първи път през май 2017-а, когато ги спаси от изпадане, а колегата му пое канарчетата през август 2016 година и бе освободен през май 2019-а след загубения финал за купата от Локо Пд на "Васил Левски" с 0:1.

Днес за осми път в своята треньорска кариера Николай Киров ще играе в София, в мач за Купата на България. Арда среща Славия на стадиона в "Овча купел" в полуфинал-реванш след 0:0 в Кърджали. На четвъртфиналите сините отстраниха на стадион "Васил Левски" ЦСКА 1948 след победа с 1:0. Киров е с положителен баланс в столицата - 4 успеха, 1 равенство и 2 загуби. Интересното е, че едното поражение е имено от Славия в полуфинала-реванш на 24 април 2018-а, когато бе начело на Ботев Пловдив. Тогава белите победиха с 1:0 на Националния стадион и след загуба с 1:2 в Коматево се класираха за финала, който спечелиха след дузпи срещу Левски.

Те бяха водени от завърналия се преди дни Златомир Загорчич. Киров вече има един успех на стадиона в "Овча купел" макар и над друг столичен отбор - Царско село. През есента на 2017-а в осминафиналите Ботев надигра царете с 4:3 след продължения. В София, на "Васил Левски" специалистът спечели и купата с канарчетата през май 2017-а. На финала бе надигран Лудогорец с 2:1 след обрат. Две години по-късно обаче губи спора за трофея от Локо Пд с 0:1 на Националния стадион.

Дали столицата ще е на късмет на Белия, предстои да видим днес...

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки