ИСТОРИЧЕСКО! Арда на финал за Купата на България по футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кърджалийският отбор надви Славия с 1:0 в реванша с гол на бивш левскар

ИСТОРИЧЕСКО! Арда на финал за Купата на България по футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арда успя да се класира на финала за Купата на България след като в мач-реванш от 1/2-финалите победи с минималното 1:0 Славия като гост. 

Големите герои за отбора от Кърджали бяха Алекс Петков, който отбеляза победния гол и Иван Караджов, който спаси дузпа на Рангелов точно преди почивката, опазвайки вратата си суха.

Славия направи първото си чисто положение в 7-ата минута. След центриране от ъглов удар на Ради Кирилов, топката стигна до Емил Виячки, който пробва да вкара със зъдна ножица. Но топката се отклони от левия страничен стълб на Иван Караджов. Малко преди това гостите от Кърджали пропуснаха страхотен шанс за гол след като Емил Виячки се замота и подари топката на Спас Делев. Той напредна и стреля, но за негово съжаление той не уцели вратата.

В 11-ата минута Емил Мартинов стреля от над 25 метра, но отново неточно. А секунди по-късно и Тонислав Йорданов отправи удар по земя, който бе уловен от вратаря Вуцов. Арда имаше отлична възможност в 16-ата минута. След дълъг пас Спас Делев свали топката с глава към Румен Руменов, който стреля от воле. Светослав Вуцов обаче спаси брилятно с една ръка.

В 26-ата минута натискът на Арда даде резултат. Иван Тилев центрира брилятно от ъглов удар. Топката мина през няколко футбоисти преди да стигне до Алекс Петков, който много хладнокръвно чукна топката покрай Светослав Вуцов, който не успя дори да мръдне.

Минута след гола Дарко Тасевски получи контузия. Халфът изпита болки в адукторите и се наложи да бъде сменен от Владислав Узунов. В 43-ата минута Славия получи право да изпълни дузпа. Милен Желев фаулира Радослав Кирилов в наказателното поле и реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа. Зад топката застана Димитър Рангелов, който стреля много слабо и Иван Караджов спаси удара му в десния ъгъл на стража.

В началото на втората част гостите от Арда имаха претенциите за дузпа. След центриране от ъглов удар топката, играч на гостите нанесе удар и топката се удари в ръката на Димитър Рангелов, но реферът Драгомир Драгонов прецени, че няма основания да отсъди дузпа.

След бърза атака в 58-ата минута Питър Макрилос изведе Радослав Кирилов по дясното крило. Десетката на "белите" направи финт и стреля с левия крак, но право в ръцете на Иван Караджов. В 64-ата минута Спас Делев получи сериозни болки в десния си крак и се наложи да бъде замнене принудително от Александър Георгиев.

В 72-ата минута Владислав Узунов стреля много мощно от над 20 метра с левия крак. Ударът му обаче се удари в напречната греда на Иван Караджов.Осем минути преди края Славия имаше шанс да изравни, но остро подаване на Петър Патев не успя да намери Калоян Кръстев и топката излезе ивън очертанията.

Така радостта остана в лагера на Арда, които ще излязат за първия си финал за Купата в своята клубна история.


Славия - Арда 0:1
0:1 Петков 26

Стартови състави:

Славия: Вуцов, Александров, Христов, Виячки, Антовски, Вълчев, Сораков, Макрилос, Тасевски, Кирилов, Рангелов

Арда: Караджов, Желев, Делев, Руменов, Лозев, Петков, Мартинов, Тилев, Крумов, Котев, Йорданов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки