Славия гони първа домакинска победа след завръщането на Заги

"Белите" приемат Монтана

Славия гони първа домакинска победа след завръщането на Заги

 Славия посреща Монтана в първи мач от плейофната фаза в групата за оставане в efbet Лига. Въпреки неяснотата около това дали изобщо ще има изпадащи в края на сезона, и двата отбора ще се опитат да завършат на колкото се може по-предно място. Това ще е трети домакински двубой за наставника на "белите" Златомир Загорчич във втория му престой на "Овча купел". В предишните два тимът загуби и дори не отбеляза гол - 0:1 срещу Арда (Кърджали) в реванша от полуфиналите за Купата на България и 0:2 срещу Ботев (Враца) в първенството. 

 
"Трябва да подходим сериозно и да играем така, както можем, за да спечелим. Имаме подобрение в последните мачове. Монтана е коварен съперник, който действа прибрано и разчита на контри", заяви Заги. 
 
 
Той потвърди, че няма да може да разчита на Дарко Тасевски, който още е контузен. Ветеранът Димитър Рангелов ще води атаката на "белите", а зад него ще действат Михаил Александров, Емил Стоев и Радослав Кирилов. Националът Андреа Христов почти сигурно ще бъде преместен на десния фланг на защитата, а в центъра й ще си партнират Емил Виячки и Надер Гандри. 
 
"Не гледаме класирането, нито се влияем от взетото от Изпълкома решение, че отборите в елита ще се увеличат на 16 и няма да има директно изпадащи. Във всеки от предстоящите 6 мача ще преследваме победата", коментира в навечерието на двубоя президентът на Монтана Румен Панайотов. 
 
 
Единственият контузен в състава на гостите е халфът Михаел Орачев. Старши треньорът Атанас Атанасов ще заложи в предни позиции на Тони Тасев и Николай Минков, а Александър Башлиев и Давид Кики ще играят по двата фланга. 
 
По-рано през сезона Монтана вече гостува два пъти на Славия. В шампионатния сблъсък "белите" се наложиха с 2:1, а няколко дни по-рано елиминираха същия съперник и в турнира за Купата на България след дузпи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки