В АНГЛИЯ: Нюкасъл смачка фасона на Лестър в мач с шест гола (ВИДЕО)

Поредната издънка на "лисиците" ги отдалечи от второто място

В АНГЛИЯ: Нюкасъл смачка фасона на Лестър в мач с шест гола (ВИДЕО)

 Нюкасъл разби с 4:2 Лестър като гост в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Втората поредна издънка остави "лисиците" на четири точки от втория Манчестър Юн, който има и мач по-малко. Домакините направиха доста пропуски, а съперникът им показа убийствена ефективност и стигна до най-впечатляващата си победа през кампанията.

 
Проблемите за домакините започнаха още преди първия съдийски сигнал с контузията на Джони Еванс по време на загрявката. Това наложи включването в стартовите 11 на Олбрайтън, но разместванията в защитата оказаха много негативно влияние по време на мача и Нюкасъл се възползва максимално. 
 
В началото на двубоя гостите бяха принудени предимно изцяло да се защитават. Джеймс Мадисън отправи опасен удар по посока вратата, пазена от Мартин Дубравка, но стражът на Нюкасъл спаси. "Свраките" отговориха с изстрел с глава на Федерико Фернандес, преминал на сантиметри от гредата. 
 
Резултатът на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе открит от Джоузеф Уилок в 22-ата минута. Юношата на Арсенал се възползва от грешка на последния в отбрана Чаглар Союнчу, за да отбележи елегантно покрай Шмайхел.
 
Преднината на "джордитата" беше удвоена в 34-ата от Пол Дъмет. Мат Ричи центрира остро от корнер, а гореспоменатият спечели въздушната си битка с Фофана, за да се разпише отблизо с глава.
 
Дойде ред и на Калъм Уилсън, който в 65-ата направи класиката. Нападателят демонстрира взривната сила на своя спринт и сам срещу вражеския вратар реализира с привидно хладнокръвие. Но това не бе всичко от английския национал, който даде заявка за участие на Евро 2020 с още едно красиво попадение 10 минути по-късно.
 
Лестър се сети да играе футбол едва в последните мигове от двубоя, като селекцията на Брендън Роджърс съумя да направи малко по-приемливо своето поражение. Така головете на Олбрайтън и Ихеаначо просто оформиха крайното 2:4.
Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки