Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия (ВИДЕО)

"Жълто-черните" прегазиха РБ Лайпциг с 4:1

Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд спечели Купата на Германия, след като победи РБ Лайпциг с 4:1. "Жълто-черните" изиграха фамозно първо полувреме, в което взеха преднина от три гола най-вече заради своята невероятна ефективност. Марко Ройс се изяви като истински капитан и записа две асистенции, участвайки пряко и при другото попадение. Два гола заби Джейдън Санчо, а дежурният реализатор Ерлинг Халанд също не пропусна да се разпише.


През втората част Лайпциг заигра по-добре и върна един гол, благодарение на Дани Олмо но в последните минути на срещата норвежецът се разписа за втори път, оформяйки крайния резултат.


Това е пети трофей за "жълто-черните" в тази надпревара от общо изиграни 10 финала. Борусия вече е четвъртият най-успешен клуб в турнира (третият Шалке също има пет отличия в 12 финала). За Лайпциг пък това е втора загубена среща на крачка от купата. Преди това тимът загуби тежко с 0:3 от Байерн Мюнхен през 2019 година.


Борусия стартира по-агресивно и от самото начало показа, че иска да контролира събитията на терена. Първият удар към една от двете врати обаче бе на Забитцер. Той прати топката над вратата. Блестяща контраатака на "жълто-черните" доведе до първия гол в мача още в петата минута. Ройс открадна топката и я прати към Холанд. Норвежецът намери Дахуд, който предостави кълбото на Санчо, а англичанинът с прекрасен удар откри резултата. 


След попадението тимът на Терзич продължи да доминира и да пресира високо съперника. Емре Джан демонстрира агресия, като на няколко пъти влезе остро в краката на играчи на съперника, като си заслужи и жълт картон. 


Постепенно РБ Лайпциг изравни играта и пое инициативата, но получи втори гол в 28-ата минута. Ройс изведе Холанд, който напредна и тръгна уверено към вратата. Упамекано се опита да го спре, но норвежецът се оказа прекалено силен, успя да запази баланс и да прати топката в мрежата.


Но това не бе всичко за първото полувреме и в края му Борусия Дортмунд направи резултата класически. Ерлинг Халанд подаде към Джейдън Санчо, който отблизо реализира. Ситуацията бе прегледана с ВАР, след което главният съдия Феликс Брих зачете попадението. Така Санчо стана най-младият играч с два гола във финал за Купата на Германия на 21 години и 49 дни. Той вече има 50 гола за клуба.


Футболистите на треньора Юлиан Нагелсман започнаха втората част агресивно, но в началините минути не успяха да застрашат сериозно вратата на Роман Бюрки.


В 71-ата минута все пак РБ Лайпциг успя да намали резултата. Дани Олмо овладя рикоширала топка, след което с красив изстрел я прати в десния ъгъл и с помощта на гредата топката влетя в мрежата.


В 84-ата минута безумен пропуск направи героят от първата част Санчо. Той финтира Гулаши и можеше да намери опразнената врата с левия крак, но реши да си нагласи топката за десния и вратарят на РБ спаси. Последва тупалка на Ройс и спасяване на Гулаши.


Само три минути след това напористият РБ Лайпциг беше пречупен окончателно от Халанд, вкарал по куриозен начин след пас на Санчо. Той би с левия крак, топката се удари в дясната му бутонка и топката изненада Гулаши.


РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 1:4


0:1 - Джейдън Санчо (5)


0:2 - Ерлинг Холанд (28)


0:3 - Джейдън Санчо (45+2)


1:3 - Дани Олмо (71)


1:4 - Ерлинг Холанд (87)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


РБ Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Кампл, Олмо, Айдара, Мулер, Забицер, Сьорлот, Хуан


Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Аканджи, Хумелс, Гереро, Белингам, Джан, Дауд, Ройс, Санчо, Холанд

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки