Лацио може да приюти Кепа Арисабалага

Маурицио Сари е напът отново да се събере със стража

Лацио може да приюти Кепа Арисабалага

 Президентът на Лацио Клаудио Лотито лично се е заел със задачата да привлече вратаря на Челси Кепа Арисибалага в клуба. Мениджърът на лондончани Томас Тухел предпочита да залага на Едуар Менди, а шефовете на “Стамфорд Бридж” търсят начин да се освободят от Кепа и от високата му заплата. Така испанецът може да поеме в посока “Олимпико” през лятото, твърди трансферният експерт Алфредо Педула.

Интересното е, че ако премине в Лацио, Кепа ще се събере с бившия си треньор в Челси Маурицио Сари. Двамата имаха сериозни пререкания докато бяха заедно на “Стамфорд Бридж”. Причината бе, че Кепа отказа да напусне терена преди изпълнението на дузпите на финала на Купата на Лигата през 2019 година. Точно от там тръгнаха и проблемите на вратаря, който постепенно загуби титулярното си място в отбора. Сега двамата може да се наложи да заровят томахавката и да намерят общ език.

Преговорите между Лацио и Челси все още са в начален етап. Лондончани дадоха рекордните 80 милиона евро на Атлетик Билбао за Кепа през 2018 година, но в момента цената му е паднала драстично и според transfermarkt тя е 13 милиона евро. На “Стамфорд Бридж” са се примирили, че няма как да си върнат парите за испанеца, така че остава единствено да се освободят от високата му заплата.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки