Двама португалци от Сити вариант за Барселона

Жоао Кансело и Бернардо Силва са излишни на "Етихад"

Двама португалци от Сити вариант за Барселона

 След привличането на Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Емерсон, сега ръководството на Барселона може да се сдобие с още двама много силни футболисти, които със сигурност ще вдигнат сериозно класата на каталунците през следващия сезон.

Това са Бернардо Силва и Жоао Кансело от Манчестър Сити, които може да се озоват на „Камп Ноу“, като в същото време при „гражданите“ ще отидат Усман Дембеле и Сержи Роберто.

 

Преди седмица президентът на Барселона Жоан Лапорта и отговорникът по трасферите Матео Алемани се срещнаха с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола на организирания от него турнир по голф в Майорка.

Скоро след тази среща английският вестник „Times“ съобщи за потенциалната размяна между двата клуба, при която Дембеле и Роберто ще отидат на „Етихад“, а Бернардо и Кансело ще се присъединят към каталунците.

Освен това клубът е проявил интерес към двамата португалци и в двата отбора вече подготвят осъществяването на сложната сделка. Бернардо и Кансело имат договори с „гражданите“ до лятото на 2025 г., но и двамата не са против да сменят отбора си. Освен това, президентът на Барселона Жоан Лапорта е в добри отношения с техническия директор на Сити - Чики Бегиристайн и със самия Гуардиола. Лапорта поддържа добри контакти и с агента на Бернардо и Кансело – Жорже Мендеш и затова има реална възможност да се стигне до сделка.

27-годишният Кансело може да играе както като десен, така и като ляв бек и може да бъде конкуренция на Жорди Алба. Футболистът, от когото каталунците са се интересували в миналото, вече има сериозен опит на най-високо ниво, като е минал през Валенсия, Интер и Ювентус преди да се присъедини към тима на Пеп Гуардиола през август 2019 г. Сънародникът му Бернардо Силва също е поливалентен играч, който обича да играе на крилото, но може да действа и в по-централна зона на терена.

След като двамата португалци не са против да преминат в Барселона, сега ръководството на каталунците трябва да убеди Усман Дембеле и Сержи Роберто да се съгласят да отидат при „гражданите“. Авторът на победния гол при знаменитата победа с 6:1 над ПСЖ в Шампионската лига през 2017 г. Сержи Роберто от дълго време е желан от Гуардиола и сега специалистът ще има възможност най-сетне да го вземе при себе си.

Най-голямата пречка пред грандиозната сделка може да се окаже Усман Дембеле, за когото в Барселона подозират, че иска да си тръгне като свободен агент догодина. Именно затова ръководството на каталунците ще иска да говори с неговия представител, докато крилото е част от състава на Франция за Евро 2020.

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки