В Ред Бул са готови да отмъкнат Ръсел, ако не премине в Мерцедес

Немският тим все още умува дали да привлече пилота на Уилямс

В Ред Бул са готови да отмъкнат Ръсел, ако не премине в Мерцедес

 Моторспорт съветникът на тима на Ред Бул във Формула 1 д-р Хелмут Марко разкри, че в Милтън Кийнс не изключват привличането на Джордж Ръсел, ако британецът не получи шанс в Мерцедес.

 

В състава на световните шампиони в момента решават дали да продължат да се възползват от услугите на Валтери Ботас и през следващата кампания, или да заложат на своето младо протеже, което вече прекарва трети сезон в Уилямс. Самият Ръсел загатна за своя голям потенциал с конкурентна машина по време на Гран При на Сахир миналия декември, когато той замени болния от COVID-19 Люис Хамилтън. В надпреварата по периферната конфигурация на „Сахир“ британецът се бе запътил не само към своя първи подиума, а и първата си победа преди проблемен пит стоп при втория период с кола за сигурност и спускана гума да развалят тази приказка.

От началото на 2021 Ръсел продължи да затвърждава добрите впечатления за себе си, като в Гран При на Австрия преди две седмици той записа първото класиране за Уилямс в третата фаза на квалификацията от близо три години. В самото състезание той завърши на 11-та позиция, като във финалните турове води оспорване борба за десетото място с Фернандо Алонсо, което в крайна сметка бе спечелено от двукратния световен шампион.

Точно тези силни представяния на Ръсел накараха Марко да сподели своите симпатии към младия британец. Австриецът обаче не вярва от Мерцедес да направят грешката да оставят Ръсел свободен агент, но ако това се случи, от Ред Бул са готови да привлекат британеца.„Ръсел определено си заслужи вниманието с показаното с Уилямс. Единственото нещо е, че това звучи като пълна Утопия, защото Мерцедес няма да го пуснат, това ще е огромна грешка, която честно не мога да си представя“, коментира Марко.

Ръсел е част от академията на Мерцедес от 2017 година насам, като под крилото на немския производител той спечели титлите в GP3 и Формула 2 съответно през 2017 и 2018 преди да направи своя дебют във Формула 1 с Уилямс през 2019.

Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки