Почетино проговори за Меси и Мбапе

Вижте какво каза треньорът на ПСЖ

Почетино проговори за Меси и Мбапе

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино заяви, че не трябва да се очаква от отбора да бележи много голове във всеки мач. Попитан дали очакванията тимът да бележи по 5-10 гола на мач са проблем за него, треньорът отговори:

“Ако ме попитате дали имам такъв проблем, когато бях в Еспаньол или Саутхамптън, хората щяха да се смеят. За нас най-важното е да изградим отбор. Това ще бъде голямото предизвикателство - всички да работим в една посока заедно, да работим с една философия и идеи.”

Наставникът не даде отговор дали Лионел Меси ще бъде в групата за утрешния двубой на ПСЖ срещу Брест. Същото важи и за другите, включили се по-късно към подготовката - Неймар, Донарума, Верати, Маркиньос, за които все още не е ясно дали ще са на линия за мача в петък.

Бившият мениджър на Тотнъм не смята, че ще има проблем бързо да бъде изграден отбор, въпреки пристигането на много нови играчи: “Не е трудно, когато имаш времето, което ние имаме, и имаш някои от най-добрите играчи в света. Футболът е универсален език и свързването на тези таланти е много бързо. Когато става дума за такива таланти, е по-лесно. На тренировките се получава отлично. Сега трябва да го пренесем на терена, тъй като ни очаква огромно предизвикателство.”

За пореден път Почетино бе попитан за бъдещето на Килиан Мбапе и дали не иска по-бързо да дойде краят на август, за да престанат спекулациите. “Килиан е много мотивиран и работи здраво. Той е наш играч и аз искам да разчитам на него този сезон. Аз се наслаждавам на този период, защото трябва да имаш чувство за хумор. Нямам проблеми, това е част от футбола. Много неща се говорят - някои се истина, повечето не са. Най-важното е, че Мбапе е спокоен и знае какво прави, знае какво иска. Той има договор за още една година. Дори да не подпише нов, той е играч на ПСЖ. Ние сме доволни от него. От това, което знам, той е доволен от нас”, бе отговорът на специалистът.

Почетино не отхвърли възможността в ПСЖ да пристигнат още нови играчи преди затварянето на трансферния пазар: “Във футбола никога не знаеш какво ще се случи. Може да се случат определени ситуации и те да бъдат неочаквани. Знам, че ще има много слухове до затварянето на трансферния пазар. Клуб като ПСЖ винаги е отворен за подобрения.”

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

Бразилската федерация се разграничи от затворниците Дани Алвеш и Робиньо

КБФ дори пусна изявление по случая

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Интер Маями обърна и победи Ди Си Юнайтед в отсъствието на Меси (ВИДЕО)

Отборът на суперзвездата стигна до ценен успех

Меси с гол и асистенция за Интер Маями, отборът му е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Аржентинецът направи силен мач срещу Нешвил

Лион срази Лориен като гост и се върна към победите (ВИДЕО)

"Хлапетата" взеха важен успех с 2:0

Кошмарно! Жан-Пол Боетиус отново е с рак

Той даде допълнително подробности за състоянието си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки