Пиоли: Срещу Юве сме без Златан и Жиру

"Ибра иска да е Супермен, но все още няма как", заяви с усмивка той

Пиоли: Срещу Юве сме без Златан и Жиру

 Наставникът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че няма да може да разчита на нападателите Златан Ибрахимович и Оливие Жиру за утрешното дерби с Ювентус заради техни контузии.

“Ибрахимович би искал да е Супермен, но все още не може да бъде. Подобряването му не е голямо, така че утре няма да бъде на разположение също като Жиру, който страда от болки в кръста. Радвам се, че ще срещна Макс Алегри, който е чудесен треньор и много интелигентен човек. Трудно беше да очакваме Ювентус да бъде в подобна ситуация, но не мисля, че ще сме фаворити утре. Юве имат големи шампиони и традиции и се надявам, че са доста балансирани. Кой ще победи? Отборът, който играе по-добрия футбол, ще има по-голям шанс за победа. Дали сме сред фаворитите за Скудетото? Усещаме, че сме силен отбор, който винаги се готви за успех. В сряда срещнахме някой по-силен от нас, като това ще бъде стимул да покачим нивото още повече. В Серия А конкуренцията е много висока, отборите от топ 7 са много близо един до друг. На терена се решава, утре ще трябва да се опитаме да сме по-добри от нашите опоненти.
 
Това е много важен мач и за двата отбора, директен двубой. Оставам убеден, че за крайното класиране ще бъде от полза да се съберат възможно най-много точки срещу отборите отвъд първите седем. Подготвяме се за всички срещи със същите внимание и мотивация. Очаквам агресивен Юве и трябва да сме готови за всякакви ситуации. Това, което се случи през миналия сезон, е в миналото, утре мачът е друг. Можеш да ги победиш, като се опитваш да играеш с внимание и интензитет по-високи от техните. Само по този начин могат да бъдат спечелени мачовете и ще се опитаме да го направим. Дали сме прогонили призрака на Джанлуиджи Донарума с Майк Менян? Нямаме никакви призраци и знаем какво Джиджо е дал на отбора. Имаме страхотен вратар, наистина го харесвам заради начина, по който посреща всекидневната работа и играта. Той направи всичко доста бързо, въпреки че пристигна късно заради Европейското първенство. Менян има голяма заслуга, иска да знае всичко и е много любопитен. Имаме силен вратар и той трябва да продължава така.
 
На старта на мача срещу Ливърпул се опарихме. Феновете ни също бяха с нас. Всичко беше на върха и ни беше трудно, но реалността е, че въпреки трудността нашият тим успя да реагира срещу много силен опопент. Но трябва да осъзнаем, че все още има разлика. Победихме в шампионатните ни мачове, защото вложихме повече качество, отколкото противниците ни, а в Ливърпул загубихме заради същото. Дано това ни помогне да израснем много. Мисля, че играхме силно повече от 10 минути. Например при незачетения ни гол трябва да поздравим техните защитници, детайлите правят разликата. В Италия спечелихме срещите си, защото играем добре и сме отбор 90 минути. Трябва да играем внимателно и да сме с бистра мисъл през целия мач. 
 
Не напуснахме “Анфийлд” доволни. Анализирахме представянето си и видяхме, че в определени ситуации можем да се справим по-добре. Смятаме, че сме силен колектив, но думите ми нямат голямо значение, защото теренът е този, който дава резултатите. Утре очаквам по-силен и по-осъзнат Милан, който се е научил от няколко опарвания какво означава да играеш на високо ниво. Утрешният мач също ще бъде от най-високо ниво. Всички техни играчи са шампиони и национали и все още си мислят, че могат да спечелят Скудетото. Искаме да сме тим с характер, който иска да контролира мачовете. Трябва да сме активни във всички фази на играта. Ако случаят е такъв, със сигруност ще бъде добър мач”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки