Реал Мадрид обърна в последните минути Валенсия, за да остане на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Винисиус и Бензема бяха героите на "белия балет" на "Местая"

Реал Мадрид обърна в последните минути Валенсия, за да остане на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

 Реал Мадрид изтръгна трите точки в гостуването на Валенсия след победа с 2:1 на стадион "Местая" в мач от 5-ия кръг в Ла Лига. Уго Дуро (66) изведе "прилепите" напред, Винисиус (86) и Бензема (89) донесоха пъления обрат.

И двата отбора влязоха активно в двубоя, а първата възможност се откри пред гостите в 7-ата минута. Каземиро стигна първи до избита топка от защитата на "прилепиге", но шутира неточно. Четири минути по-късно Феде Валверде получи страхотен пас в наказателното поле и стреля без забяване. 20-годишният вратар на домакините Мамардашвили обаче се разтегна и изби в корнер.

 
В 15-ата минута капитанът на Валенсия Карос Солер получи травма и бе заменен от Юнус Муса. Черните облаци над треньора на домакините Хосе Бордалас се сгъстиха 7 минути по-късно, след като бе принуден да направи още една смяна. Тиери Корея се контузи при сблъсък с Еден Азар и трябваше да отстъпи мястото си на Тони Лато.

Подобни проблеми имаше и наставникът на Реал Карло Анчелоти в 26-ата минута, когато трябваше да замени Карвахал с Лукас Васкес.Най-спорната ситуация настъпи в 29-ата минута и трябваше да се направи проверка със системата ВАР, след като домакините поискаха дузпа. Гомес стигна първи до едно дълго подаване в наказателното поле и бе застигнат от Алаба, който наруши баланса му, но видеоповторенията показаха, че единоборството е в рамките на правилата. 
Две минути преди почивката Габриел Паулиста пропусна да даде аванс на "прилепите". Попречи му блестящата намеса на Тибо Куртоа, който спаси удара му с глава отблизо. В добавеното време на първата част опасен шут на Гомес от фаул профуча на сантиметри десния стълб на Куртоа.Второто полувреме започна така, както завърши първото - с положение пред вратата на "кралския клуб". Уго Дуро нахлу отляво и шутира, но Куртоа отново показа високата си класа и изби. В 50-ата минута гостите не успяха да се справят с Муса, който  увлече трима играчи около себе си и върна към забравения Гедеш на линията на наказателното поле. Ударът на португалския национал обаче бе разочароващ и топката премина високо над вратата.

Натискът на Валенсия след почивката бе чудовищен и напрежението пред Куртоа нарастваше с всяка минута. В54-ата минута поредната скоростна атака завърши с точен изстрел на Гомес, но и този път Куртоа бе последна преграда. Едва в 58-ата минута футболистите на Реал успяха да стигнат до вратата на домакините, без да затруднят сериозно Мамардашвили. Три минути по-късно Каземиро пробва да изненада стража на "прилепите", който обаче улови топката, макар и от втори опит.

Резултатът бе открит в 66-ата минута след груба грешка на Лукас Васкес. Фулкие изсипа топката в наказателното поле, а халфът на Реал я продължи с глава към Уго Дуро, който със силен удар с левия крак по диагонала направи 1:0.

Реакцията на Анчелоти бе светкавична - в игра влязоха Камавинга и Родриго, а терена напуснаха Каземиро и Модрич. Героите за Реал от мача с Интер в Шампионската лига веднага раздвижиха атаките на тима. В 68-ата минута Бензема отправи премерен удар, но двуметровият страж на Валенсия бе добре пласиран и спаси. Малко след това технично отиграване на Родриго мина покрай десния стълб на вратата на домакините.

Реал се пренесе трайно в половината на домакините и изравняването не закъсня. В 86-ата минута Бензема задържа умело топката и пусна наляво към непокрития Винисиус. Той шутира, топката рикошира във Фулкие и влетя в близкия ъгъл на изненадания Мамардашвили за 1:1.

Не бяха изминали и три минути, когато тимът на Анчелоти нанесе своя удар. Този път Винисиус влезе в ролята на подавач, след като центрира в наказателното поле, а Бензема изпревари вратаря на "прилепите" и с глава направи обрата на "Местая" пълен - 1:2.
Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки