Левски с 5 трофея след мачове с Марек за Купата на България

За домакините от Дупница този мач е бонус

Левски с 5 трофея след мачове с Марек за Купата на България

Левски гостува днес от 13:00 часа на Марек в Дупница за мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Сините ще изиграят 15-ия си двубой срещу този съперник в надпреварата, а добрата новина за тях е, че досега никога в историята си не са отпадали след среща с дупничани.

Статистиката към момента включва 11 победи за Левски и три равенства като за последно двата отбора играха на осминафиналите през сезон 2003/04.

В края на 2003 година Марек прие сините на стадион "Локомотив" в София (2:2). В реванша Левски би с 4:1 на "Герена" и продължи напред, а отпадна в следващия кръг от Локо Пловдив.

През 2002 година Левски за последно гостува в Дупница в среща за купата. В първият двубой между двата тима резултатът бе 0:0. В ответния мач сините спечелиха с минималното 1:0, а в края на срещата дори трепереха за своето класиране на финал. След това спечелиха трофея след 3:1 срещу ЦСКА.

През 1994 година се стигна и до най-големия общ резултат за един от двата тима, след като Левски спечели в София със 7:0, а след това победи в Дупница с 3:0. На финала сините, водени от Георги Василев, спечелиха с 1:0 срещу Пирин Благоевград.

Любопитно е да се отбележи, че сините триумфират с купата в пет случая, след като преди това са елиминирали Марек.

Новакът във Втора лига пък може да се похвали, че за момента изпълнява поставените цели да се затвърди в първенството и да се спаси от изпадане.

Дупничани се намират на 12-ата позиция с актив от 12 точки, след като записаха две победи, цели шест равенства и инкасираха 2 поражения в първите десет кръга на шампионата.

Треньорът на тима Васил Павлов е провел разговор с играчите си, че двубоят с Левски е бонус, за да покажат качествата си, а той е насочил вниманието на възпитаниците си към срещата с Ботев Пловдив II в неделя, която е от голямо значение за отбора.

Наставникът няма да може да разчита на трайно контузените Джордж Николов, Димитър Илиев и Евгени Тунтев, докато от групата на Лeвски отпаднаха Николай Михайлов, Георги Миланов и Иван Горанов.

В Марек се завърнаха сенегалските футболисти Яя Соу и Хюсеин Кейта, но те едва ли ще вземат участие днес. На разположение на треньора след наказание отново е Христо Каймакански.

Васил Попов не обмисля да прави много промени по състава си и почти сигурно ще заложи на играчите, които завършиха при равенство 1:1 с Литекс в последния кръг на Втора лига, прогнозира „Тема спорт“.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки