Севиля се справи без никакви проблеми с Валенсия (ВИДЕО)

Андалусийци стигнаха до изразителен успех с 3:1

Севиля се справи без никакви проблеми с Валенсия (ВИДЕО)

Севиля спечели дербито на междинния 6-и кръг в испанската Ла Лига, надигравайки Валенсия с 3:1 на своя „Рамон Санчес Писхуан“. Всички голове в мача паднаха през първото полувреме, като за домакините поведоха с 3:0 след голове на Алехандро Гомес, Рафа Мир и автогол на Тони Лато, докато Уго Дуро вкара почетното попадение за „прилепите“.

Домакините стартираха ударно на „Рамон Санчес Писхуан“ и малко след изтичането на 120 секунди игра излязоха напред в резултата. При една отнета топка в средата на терена Ерик Ламела пусна извеждащо подаване по конец към Алехандро Гомес. Аржентинецът, който връхлиташе на скорост отдясно в наказателното поле, не се забави и с мощен удар по диагонала матира Гиорги Мамардашвили.

В 15-ата минута нещата за тима на Пепе Бордалас станаха още по-тежки. Гонсало Монтиел бе съвсем сам по десния фланг и се включи дълбоко в половината на „прилепите“. Последва центриране, като в наказателното поле топката направи странен рикошет в Тони Лато и влетя за втори път в мрежата на гостите.

Само седем минути по-късно Севиля направи резултата класически. След нарушение на Валенсия в половината на Севиля, Фернандо направи феноменален 50-метров пас към Рафа Мир. Новият таран на андалусийците се измъкна от опеката на защитник на гостите и прехвърли излезлия да го пресрещне Мамардашвили.

„Прилепите“ все пак стигнаха до почетно попадение, като и то падна през първото полувреме на срещата. Точен бе Уго Дуро. След центриране от пряк свободен удар, Лукас Окампос изби топаката, но тя отиде право на крака на лявото крило и от воле той я прати в мрежата на Ясин Бону.

С победата Севиля изпревари „прилепите“ във временното класиране на Ла Лига, като хората на Хулен Лопетеги имат 11 точки след изиграването на 5 мача, докато Валенсия е 4-ти с точка по-малко, но и с мач повече.

В другия мач от Ла Лига, който се игра по същото време, Еспаньол записа минимална домакинска победа с 1:0 над последния в класирането Алавес. В герой за „папагалчетата“ се превърна Раул де Томас, който се разписа от дузпа в 54-ата минута, като през първото полувреме негов гол бе отменен заради засада. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки