В ДЕРБИТО ОТ СЕРИЯ А: Юве удари Рома за четвърта поредна победа (ВИДЕО)

Шчесни хвана дузпа на Верету, тимът му се изкачи до седмото място

В ДЕРБИТО ОТ СЕРИЯ А: Юве удари Рома за четвърта поредна победа (ВИДЕО)

Ювентус победи Рома с 1:0 в дербито от осмия кръг на Серия А. Попадението в срещата бе дело на Мойс Кийн, а Войчех Шчесни спаси дузпа, бита от Верету. Със спечелените три точки тимът от Торино събра 14 и е на седма позиция, Рома остава четвърти с 15.

 

Секунди след началото на двубоя вратарят на гостите Руи Патрисио трябваше да се намесва решително след удар на Федерико Бернадески. "Вълците" отговориха с изстрел на Джанлука Манчини спасен от Войчех Шчесни. Малко по-късно Лоренцо Пелегрини стреля, но Джорджо Киелини изчисти топката в корнер. 

 

Така се стигна до 16-ата минута, когато с Ювентус успя да поведе в резултата. Матия де Шилио центрира в наказателното поле, Родриго Бентанкур се опита да играе с топката, но тя срещна главата на Мойс Кийн и влезе в мрежата. Попадението беше разгледано от ВАР и признато за редовно.

 

Десет след това гостите получиха тежък удар - Николо Дзаниоло беше принудително заменен от Стефан Ел Шаарауи. Рома все пак стигна до добра възможност в 37-ата минута, когато след центриране на Ел Шаарауи Ейбрахам успя да стреля, но Шчесни спаси.  

 

Минута по-късно Ел Шаарауи отново създаде грижи на отбраната на Ювентус, след като спечели топката в средата на терена и подаде към Ейбрахам, който нахлу в наказателното поле, но отбраната на домакините се справи.

 

Малко преди почивката гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Шчесни срещу Мхитарян. Преди това обаче Ейбрахам успя да вкара топката в мрежата, но това се случи след съдийския сигнал за нарушение и голът не беше зачетен. Зад топката застана Жордан Верету, който не беше убедителен и Шчесни спаси.

 

Още в първите минути след почивката Юве можеше да удвои своя аванс. Федерико Бернардески отправи атрактивен удар със задна ножица, който бе спасен от Патрисио, а при добавката Мойс Кийн направи по-трудното и изпрати топката над вратата.
 
В 53-ата минута „римските вълци“ изявиха претенции за нова дузпа за нарушение на Киелини срещу Пелегрини, но след като ситуацията бе преразгледана със системата ВАР, главният съдия прецени, че няма основание да посочи бялата точка.
 
10 по-късно Бернардески шутира мощно от далечно разстояние, но кълбото премина встрани от левия страничен стълб. Жордан Верету отговори с изстрел от дистанция, който, за късмет на Шчесни, профуча покрай вратата.
 
В 73-ата минута Матиас Виня направи чудесен индивидуален пробив в пеналтерията и само брилянтната намеса в защита на Киелини попречи на гостите да отбележат изравнително попадение.
 
До края на срещата гостите се втурнаха в предни позиции в търсене на поне точка от днешния сблъсък, но опитите им не бяха увенчани с успех. 
 
 
ЮВЕНТУС - РОМА 1:0
1:0 Мойс Кийн (16)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бонучи, Киелини, Де Шилио, Куадрадо, Бентанкур, Локатели, Бернадески, Киеза, Кийн. 
 
РОМА: Руи Патрисио, Карсдорп, Манчини, Ибаниес, Виня, Кристанте, Верету, Мхитарян, Пелегрини, Дзаниоло, Ейбрахам.
 
Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки