Българин грабна първата си златна гривна от световните покер серии (ВИДЕО+СНИМКИ)

Симеон Найденов спечели $326 440, в залата се чува „Българи юнаци“

Българин грабна първата си златна гривна от световните покер серии (ВИДЕО+СНИМКИ)

Около 8 часа българско време завърши Event #36 от WSOP - световните покер серии. 12 играчи на финалната маса се бориха за първата награда от $326,440.

С характерната за него широка усмивка и високо вдигната глава в битката участваше и Симеон Найденов – един от най-известните и успешни български покер играчи.

След над 7 часова битка нашето момче спечели турнира и грабна първата си златна гривна от турнир от сериите.

Финалната ръка Симеон спечели с поп пика и осмица пика и четворка, асо и деветка пика на флопа.

Съперникът му Jake Schwartz имаше Асо купа и девятка каро, като на флопа Симеон изчака залогът на Schwartz от 55 хиляди, след което Симо рирейзна със 150 хиляди, при което Schwartz отговори с рирейз от 450 хиляди. Симеон влезе All IN, а Schwartz отговори. С търн седмица каро и ривър двойка купа Симеон спечели турнира, а от залата се чуха възгласи „Българи юнаци“.

След турнира с трибагреник преметнат през рамо Симеон сподели, че това е най-голямата му победа и се чувства изключително щастлив. Каза още, че е усетил по време на играта, че днес е денят за първата му гривна от WSOP събитие, след като преди 2 седмици изпусна да спечели финалната маса на друг от турнир от сериите.

„Някои от приятели ми казаха, че съм си пропилял възможността и трябваше да ги опровергая“ с усмивка сподели Симеон, който беше подкрепян от други български играчи, както и от Благой Иванов – Багата, който дойде в залата и го поздрави за невероятната победа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки