От Добруджа: Слуховете, че в клуба има финансов и организационен хаос, не отговарят на истината

"Клубът ни е на 95 години и е просъществувал без значение от това кои са ръководните фактори, играчите или треньорите"

От Добруджа: Слуховете, че в клуба има финансов и организационен хаос, не отговарят на истината

От ръководството на футболен клуб Добруджа излязоха с официална декларация, с която заявяват, че слуховете из медийното пространство, че в клуба има финансов и организационен хаос, не отговарят на истината. 

 

Както е известно, в сряда, 5 ноември, излезе информацията, че поне 10 футболисти ще напуснат Добруджа през зимата в знак на солидарност със старши треньора си Светослав Тодоров.  Заради организационните и финансовите проблеми бившият нападател на Уест Хем, Портсмут, Литекс и националния отбор има намерение да си тръгне след края на есенния полусезон.

 

В декларацията се отбелязва, че финансирането ще бъде подсигурено и за следващия сезон, но не се посочва какво точно ще е бъдещето на треньора Тодоров. Казва се следното: "Клубът ни е на 95 години и е просъществувал без значение от това кои са ръководните фактори, играчите или треньорите".

 

Ето цялата декларация, публикувана без редакторска намеса:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 От ръководството на ФК “Добруджа” във връзка с  появилите се информации в пресата:

 

Слуховете, че в клуба има финансов и организационен хаос категорично не отговарят на истината. Към настоящия момент клубът дължи на хората работещи в него заплатите за месец октомври 2014 година.

 

За инцидента случил се между нашия треньор и привържениците, пътували за мача в Бургас срещу местния „Черноморец“ и имайки предвид изключително противоречивите версии, изискваме от разследващите органи да се произнесат. Обявената информация, че привържениците на „Добруджа“ са действали под диктовката на външни фактори е смешна. Ние сме категорично против излишното създаване на напрежение между ФК „Добруджа“ и привържениците на отбора.

 

Искаме да успокоим обществеността в град Добрич, че благодарение на Общината и президента Валентин Василев, финансирането, такова каквото е и от доста време насам, ще бъде подсигурено и за следващия сезон. Заявяваме, че всички слухове за разпад и несъществуване на клуба категорично не отговарят на истината. Клубът ни е на 95 години и е просъществувал без значение от това кои са ръководните фактори, играчите или треньорите.

 

Клубът ще го има!

САМО ДОБРУДЖА!