Реал Мадрид разгада "тики-така" на Гуардиола и остави на сухо баварската машина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Карим Бензема даде ценен аванс от 1:0 на Реал Мадрид преди реванша с Байерн на "Алианц Арена"

Реал Мадрид разгада "тики-така" на Гуардиола и остави на сухо баварската машина (ВИДЕО+СНИМКИ)
Реал Мадрид победи европейския шампион Байерн (Мюнхен) с 1:0 на „Сантяго Бернабеу” в първа среща от полуфиналите в Шампионска лига и взе много изгодна преднина от един чист гол преди реванша на „Алианц Арена”. Карим Бензема вкара гола на победата в 19-ата минута, а в края Икер Касияс направи невероятно спасяване при удар отблизо на Марио Гьотце и запази суха мрежа.

Реваншът е следващия вторник (29 април) в Мюнхен, а победителят ще играе в големия финал срещу печелившия от другия полуфинал между Атлетико Мадрид и Челси.

Срещата в Мадрид беше повторение на полуфинала от преди два сезона, когато Серхио Рамос изпрати топката в космоса от бялата точка и прати Байерн на финала, но там баварците загубиха от Челси пак след дузпи. Мануел Нойер беше възстановен за еврошампиона, а Икер Касияс традиционно пазеше за „белия балет” в Европа. Гуардиола и Анчелоти са печелили Шампионска лига и като играчи, и като наставници, което още повече допълваше интригата.

Тази вечер прекаралият грип Гарет Бейл остана на пейката след победния гол в мрежата на Барселона, донесъл първи трофей на Реал във финала за Купата на краля. Кристиано Роналдо пропусна същия финал, но сега беше на линия и започна от първата минута.

Пеп Гуардиола очаквано бе посрещнат много враждебно на „Бернабеу”, защото години наред нанасяше поражение на „кралете” като наставник на Барса. Статистиката беше обаче на страната на Реал, който имаше едва две загуби в 26 домакински мача срещу германски отбори.

През първата част Байерн владееше топката в 2/3 от времето, но в крайна сметка се оказа изоставащ в резултата, а Реал дори изпусна да удвои.

Тони Кроос първи се озова на стрелкова позиция, но Пепе блокира с тяло шута на халфа. В следващата атака Робен получи хитър пас в коридор, но Рамос се изтегли навреме и го остави в засада.



Робен би в аут, а Пепе отново спря шут на Кроос, но пред другата врата Реал поведе сякаш от нищото със светкавична контра и се възползва от първата си голова възможност. Роналдо умело пусна по лявото крило за Фабио Коентрао, който обърна по земя успоредно на голлинията и за Бензема остана лесна задача да вкара от 2-3 метра на празна врата – перфектна атака и 1:0 за кеф на „бялата” публика.

Веднага след гола Кристиано получи добро центриране от Карвахал, но с глава успя само да насочи в ръцете на Нойер. Поредната бърза контра мина през Шаби Алонсо за Бензема, който върна за Ди Мария, но аржентинецът също стреля право в ръцете на Нойер.

Кристиано Роналдо изпусна чисто положение да удвои, когато Модрич елегантно намери Коентрао, който сервира за своя сънародник, но Роналдо прати високо над вратата.

Байерн отново владееше повече, но Лам стреля от външната страна на вратата, а Ди Мария пропусна ново 100-процентово положение. Роналдо се размина с пас на Бензема, но топката падна на крака на Ди Мария, който с воле не успя отблизо и изтръгна всеобща въздишка от трибуните.

Втората част започна с тупалка на Кристиано от неудобен ъгъл, а Нойер се хвърли и изби. Робен и Рибери си бяха разменили фланговете в началото след паузата.

Робен опита сам да намери път към вратата, но Касияс с лекота лови. Гуардиола потърси промяна и пусна Хави Мартинес в центъра и
извади Рафиня, като така Филип Лам се върна на по-традиционната за него позиция на десен бек.

Лука Модрич опита късмета си от разстояние, но кълбото се оказа лесна плячка за националния страж на Германия. Икер Касияс отвърна с добра проява и попречи на Хави Мартинес да засече центриране на Лам като боксира далеч.

В 72-ата минута дойде време за ново тактическо надлъгване. Анчелоти извади Роналдо и Пепе и пусна Бейл и Варан, докато Гуардиола включи Гьотце и Мюлер на местата на Рибери и Швайнщайгер.

Малко шанс можеше да донесе втори гол на Реал, когато далечен удар на Алонсо рикошира в глезена на Боатенг и заблуди Нойер, но фалцът извади топката в аут.

Резервата Томас Мюлер можеше да изравни, но Варан направи достатъчно, за да насочи изстрела извън очертанията на вратата.

6 минути преди края Касияс доказа защо феновете в Мадрид го наричат Сан Икер и извади наглед невъзможен за спасяване удар на Гьотце от няколко метра и предотврати сигурно попадение.

В продължението Томас Мюлер беше бесен, че Хауърд Уеб не отсъди дузпа за Байерн, но повторенията показаха, че по-скоро Мюлер сам се подхлъзна, а не беше фаулиран от Коентрао или Алонсо.

Бейл стреля от външната страна на гредата, а Реал удържа ценния успех без да допусне гол у дома и чака с оптимизъм ответния мач.

Реал Мадрид - Байерн Мюнхен 1:0
1:0 19' Бензема

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки