Сензациите в пресата: Левски взема 4 звезди от "А" група

Лудогорец и Литекс във война за нов ръководител, Канят чужденец за треньор в Левски и още

Сензациите в пресата: Левски взема 4 звезди от "А" група

Сензациите в българските спортни издания от днес, 25 април 2014 година:  

 

"Меридиан мач": Левски взема 4 звезди от "А" група 

 

В Левски вече работят усилено по лятната си селекция. Както „Меридиан Мач" вече съобщи, на „Герена" ще има мащабна чистка. Най-малко 13 играчи от настоящия отбор ще напуснат, а ръководството вече търси техни заместници. Според наши източници бъдещият директор на Левски Георги Иванов вече е набелязал четири от звездите на „А" група за трансфер на „Герена". Половината от тях към днешна дата са собственост на Локомотив (Пд), а останалите имат договор с Черно море. Става дума за играчите на Локомотив (Пловдив) Диего Фераресо и Аласан НДиайе, и тандема на Черно море Еденилсон Бергонси-Валери Домовчийски.

 

"Меридиан мач": Лудогорец и Литекс във война за нов шеф

 

През последните дни залповете по съдийските ръководители са само знак, че войната започва. Засега е сигурно, че главата на председателя на комисията Никола Джугански е сложена на дръвника и се чака някой да пусне гилотината. След мачовете за купата един от членовете на Изпълкома Николай Гигов даде сигнал за промяната, въпреки че отборът му не пострада срещу Ботев. Това обаче бе повече знак, отколкото основателна причина за атака. Собственикът на Литекс Гриша Ганчев на няколко пъти директно или чрез хората от клуба даде ясен знак, че не е доволен от статуквото и че реферите играят по свирката на Лудогорец. А сега се задава и мачът, които може да върне интригата за титлата. Думата на Ганчев се чува навсякъде, още повече че е и член на Изпълкома. Срещу него обаче е собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който влезе във футболното Политбюро на последния конгрес. Според слуховете Домусчиев си има абсолютен фаворит за поста. Става дума за доскорошния топрефер Антон Генов, които окачи свирката преди две години и половина. Оттогава обаче са известни и мераците му към поста. За габровеца не искал и да чуе Гриша Ганчев, като със сигурност президентът на БФС Борислав Михайлов няма как да не се съобрази с мнението му. Самият Ганчев вдигна мерника на Генов след мача между ЦСКА и Литекс на 23 ноември 2008-а, завършил 2:0 за „армейците". Заради това и габровецът две години и половина не получаваше наряд за срещите на ловчанлии.


Собственикът на „оранжевите" си имал свой фаворит за поста - Ичко Лозев, който е бивш страничен рефер и на няколко пъти бе член на съдийската комисия след края на кариерата си. Лозев обаче е също така популярен с бизнеса си като производител на вафли. Неотдавна бившият международен арбитър пусна вафла „Христо Стоичков", която имаше голям успех. Със сигурност кандидатурата на Лозев ще бъде подкрепена от поне шест-седем от членовете на Изпълкома, които са против още по-голямото влияние на Домусчиев. Най-вероятно в тази група ще попаднат самият Гигов и собственикът на Черно море Марин Митев.


Твърде е възможно обаче при сблъсъка на два толкова полюсни варианта като Лозев и Генов, на преден план да изплува компромисна фигура като Стефан Орманджиев.

 

"Меридиан мач": Стойчо взима крило от Локо (Сф) през лятото

 

Крилото на Локомотив (София) Даниел Генов може да премине в ЦСКА през лятото. Лично Стойчо Младенов е разговарял с футболиста на „червено-черните". В контролата между двата тима преди няколко седмици треньорският щаб на „армейците" е останал с отлични впечатления от Генов. Тогава той не е играл на обичайния си пост като крило, но въпреки това се е представил на ниво. Представители на ЦСКА са наблюдавали крилото в реванша за Купата на България срещу Ботев. Очаква се след края на първенството двете страни да започнат преговори.

 

"Тема спорт": Канят чужденец а треньор в Левски

 

От следващия сезон Левски може да има чужденец в треньорския щаб, разбра "Тема Спорт". Той ще отговаря за физическото състояние на футболистите. В момента кондиционен специалист е Ясен ЕкимоВ, който дълги години работи на Терена". Той бе в екипа още при Станимир Стоилов на Терена". В Левски сериозно обмислят да поканят легионер, който да е наясно с последните тенденции. Сините са повлияни от Лудо-горец, който през пролетта нае двама испанци. В момента на 'Терена" избират измежду няколко кандидатури.


През този сезон в Левски за кратко имаше чужденец, който се грижеше за физическата подготовка на футболистите. Това бе сърбинът Александър Янкович, който бе част от екипа на Славиша Йоканович.



Бъдещият спортен директор на сините Георги Иванов вече обяви, че ще има промени на всички нива. Той посочи, че Левски трябва да има най-добрите специалисти. След пристигането на Гонзо през лятото е възможно да има промени не само в спортно-техническия щаб, а и в персонала около първия отбор. Такива може да настъпят и в школата, въпреки че само преди месец и половина там имаше сериозни рокади и за директор бе назначен Иван Колев.


Георги Иванов държи първия състав на сините да бъде поет от Станимир Стоилов. В момента Мъри е наставник на Ботев, а след края на сезона ще стане ясно неговото бъдеще. Но се твърди, че Гонзо от около две седмици е в непрекъснат контакт със Стоилов.

 

"Стандарт": Футболни отпуски пощуриха Пловдив

 

Привържениците на "Ботев" вчера поставиха в шах работодателите в Пловдив. "Бултрасите" масово пускаха молби за отпуск, фиксиран за 15 май (четвъртък). На този ден "канарчетата" играят финал за Купата на България срещу "Лудогорец" в Бургас. На натиск бе подложен и кметът Иван Тотев. Градоначалникът бе затрупан с куп писма. В тях се настоява той да обяви 15 май за неработен ден под тепетата. "Стандарт" научи, че от Клуба на привържениците на "Ботев" смятат да отправят молба до БфС и ПфЛ срещата да бъде преместена за 17.05 (събота), което да позволи повече хора да присъстват.



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки