Пиронкова гони титли и големи победи, а не предно място в ранглистата

Първата ракета на България разкри, че идеята й за тенис академия в Пловдив вече е на ниво проектиране и има терени

Пиронкова гони титли и големи победи, а не предно място в ранглистата

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се надява да спечели още титли от турнирите на WТА. 26-годишната Пиронкова взе първи трофей в кариерата си в Сидни през януари, а от началото на сезона успя да се върне трайно в топ 50, след като стартира годината извън първата стотица.

"Главната ми цел е да не си остана само с тази титла, която спечелих в Сидни. Нямам амбиции за световната ранглиста. За мен мястото в нея не е толкова важно. Искам да играя добре и да печеля възможно най-много победи на големите турнири", каза Пиронкова, която е 43-а в света в момента.

Пловдивчанката откри сезона на клей преди десет дни на турнира в Щутгарт, където отпадна във втория кръг на квалификациите.

"На червени кортове по-трудно паля, така да се каже. Трябват ми повече турнири, за да навляза в оптимална форма. Ще участвам в Мадрид и Рим и ще преценявам впоследствие за Страсбург, който е седмица преди "Ролан Гарос", коментира тя.

Пиронкова продължава да работи и върху плана за изграждане на собствена тенис академия в Пловдив. "Вече имаме терени. Сега се прави проектирането. Рано е за по-конкретни срокове", каза първата ракета на България.

Цвети днес даде открит урок за деца 7 до 13 години на червените кортове на "Софийски тенис клуб" в Борисовата градина.

"Аз съм едно от лицата на тениса в България и се радвам, че имам възможност да допринеса за това децата да спортуват. Мисля, че това е допълнителна мотивация за тях. Аз лично съм го преживявала и знам какво е. Като дете се срещнах покрай турнири с Мануела Малеева и с други звезди от тениса по онова време и това ми даде допълнителен импулс и ентусиазъм да тренирам. Радвам се, че днес отново видях талантливи деца", каза Пиронкова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки