Стойчо Стоев: Не мисля, че мачът с ЦСКА е определящ за титлата

„Както виждате, доста точки се губят в плейофите. Дяков има шансове да играе преди края на сезона”

Стойчо Стоев: Не мисля, че мачът с ЦСКА е определящ за титлата

Предстои един важен мач, но не бих казал, че той е определящ за титлата.

Това каза в навечерието на сблъсъка с ЦСКА треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев. Неговите възпитаници са лидери в класирането и имат 4 точки аванс пред „червените”, но въпреки това специалистът не смята, че дербито от XXXVI кръг в Разград ще реши борбата за първото място.

„Не, това е важен мач, но не бих казал, че е най-важният. Важен е, но има много срещи до края. Доста точки се губят в тази плейофна седмица. Чак да определя шампионската титла, не е”, каза треньорът пред „Дарик”, а после бе запитан дали е притеснен, че неговият тим може да не съумее да защити шампионската си титла:

„Чак притеснен, малко силно казано. Не виждам защо да се притесняваме. Ние сме водачи. Изиграхме някои не толкова добри мачове, но се случва на всички отбори. Няма как 60 мача да сме в един ритъм. Притеснен не е точната дума. Няма от какво да съм притеснен. ЦСКА е добър отбор, но ние не сме по-слаб. В никакъв случай не съм притеснен и не виждам за какво."

"Определено до момента всички отбори нямаха какво да губят срещу нас, защото никой не е поставял цели титла. Всеки поставяше Лига Европа. Ние поставихме от самото начало цел шампионска титла. Ясно е кой губи повече и кой по-малко."

"Едно нещо ще кажа. В един двубой успехът е най-важен. Аз не съм измислил футбола, но знам едно нещо от опита си. Винаги успехът е най-важен в една среща. Това не съм го измислил нито аз, нито Жозе Моуриньо."

За равенството с третия в таблицата Литекс:

„Аз го казах още след мача. Остават малко мачове. Една грешка в следващите мачове може да не успееш да я компенсираш. Сега при оставащи малко мачове всяка точка си е важна.”

Затова дали ЦСКА или Литекс е по-опасен съперник в надпреварата за титлата:

„И двата отбора си имат своите стойности. Не бих омаловажавал като съперник нито Литекс, нито ЦСКА.”

За кадровите проблеми в тима:

„Терзиев вече тренира, ще видим дали ще е готов за ЦСКА, а Светльо Дяков има шансове да играе преди края на сезона и то не малки.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки