Роналдо е във формата на живота си, констатират в Испания

Настоящият сезон е най-силният за португалеца, сочи статистиката

Роналдо е във формата на живота си, констатират в Испания

Кристиано Роналдо правия най-добрия сезон в кариерата си, сочи статистиката. До този момент португалецът е вкарал 49 гола в 44 мача за Реал (Мадрид), което прави по 1.11 гола средно на мач. Освен това той е на път да забие 50 и повече попадения за четвърти пореден сезон.

В първите си четири сезона на "Сантяго Бернабеу" Кристиано се разписа съответно 33 пъти (в 35 мача), 53 пъти (54 мача) , 60 пъти (55 мача) и 55 пъти (55 мача). 60-те му гола през сезон 2011/12 обаче са при съотношение 1.09 гола на мач. За сравнение – в най успешния си сезон в Манчестър Юнайтед Роналдо вкара 42 пъти в 49 мача при съотношение едва 0.86 гола на мач.

На всичкото отгоре португалската звезда изтърва няколко мача на отбора си заради контузия, а също така пропусна и три срещи заради наказание, наложено му след червения картон срещу Атлетик в Билбао.

Роналдо води в листата на голмайсторите с 30 точни удара и дели първата позиция за Златната обувка с Луис Суарес от Ливърпул. Уругваецът обаче има да изиграе още два мача с тима с във Висшата лига, докато на Роналдо му остават четири срещи в Примера дивисион.

29-годишният Кристиано постави рекорд и в Шампионската лига. Той вкара 16 гола в рамките на настоящия сезон, с което подобри постижението на големия си конкурент Лионел Меси, който беше вкарвал най-много 14. Португалецът и аржентинецът делят второто място във вечната ранглиста на реализаторите в Шампионската лига с по 67 попадения, с четири по-малко от първия Раул (Реал Мадрид и Шалке 04). На Роналдо обаче предстои и финал срещу Атлетико (Мадрид) на 24 май.

Подобно развитие на вечния двубой между Роналдо и Меси изглеждаше невероятно само преди две години, когато португалецът беше със 17 попадения зад аржентинеца. Кристиано обаче съкрати разликата с невероятните си 28 гола за два сезона – 12 през миналия, когато Реал стигна полуфинал и 16 през този.

Пред Роналдо има още едно постижение, което може да падне в близките години, ако продължава да бележи със същата честота. В момента той е на четвърто място във вечната листа на най-добрите голмайстори на Реал Мадрид зад Раул (323 гола в 741 мача), Алфредо ди Стефано (308 гола в 392 мача) и Станиляна (290 гола в 645 мача). Кристиано е с невероятните 250 гола в 243 мача и ако спазва традицията да бележи по над 50 попадения на сезон, още в средата на по-следващия трябва да задмине Раул.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки