Сигурният за ШЛ Арсенал постигна с лекота четвърта поредна победа (ВИДЕО)

„Топчиите” биха У.Б.А. с гол на Оливие Жиру, а Лоик Реми гледа мача на живо

Сигурният за ШЛ Арсенал постигна с лекота четвърта поредна победа (ВИДЕО)

Арсенал записа четвърта последователна победа във Висшата лига, след като надделя с минималното 1:0 в домакинството си срещу Уест Бромич Албиън от предпоследния, XXXVIII кръг на английската Висша лига.

„Топчиите” си осигуриха предсрочно своето 18-о участие в Шампионската лига, след като Евертън загуби ден по-рано от новия лидер Манчестър Сити, но въпреки това хората на Арсен Венгер започнаха силно срещата и успяха да поведат още в 14-ата минута.

Тогава Санти Касорла центрира отлично от корнер, а Оливие Жиру бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава вкара топката в мрежата на Бен Фостър.

След попадението „артилеристите” продължиха да владеят инициативата, за което им помогна и мениджърът на гостите Пепе Мел, който не известно защо бе решил да постави халфа Крис Брънт на левия бек.



Това доведе до затруднения на гостите в отбрана, но след почивката нещата се промениха и „дроздовете” успяха да изнесат играта в половината на Арсенал.

Те обаче така и не успяха да създадат чисти голови положения, а в заключителния четвърт час на срещата лондончани отново наложиха своя стил на игра.

Малко преди края на второто полувреме голмайсторът Оливие Жиру изведе с глава Месту Йозил сам срещу стража на гостите, но германският национал не си пое добре топката и впоследствие не съумя да улучи рамките на вратата.



Секунди след това, в 76-ата минута именно Йозил опита центриране, а след намесата на Олсон топката се озова в непокрития Подолски, чиито удар срещна страничната греда, а после Бен Фостър улови.

В добавеното време пък Оливие Жиру и Греъм Дорънс се сдърпаха на терена, но бяха пожалени от рефера и получиха само жълти картони.

Със спечелените три точки Арсенал събра 76 на четвъртата позиция, като вече има с 40 повече от своите гости, които са на две места от чертата на изпадащите.



В ложите на "Емирейтс" пък бе нападателят на Нюкасъл Лоик Реми, а това още повече засили спекулациите, че френският стрелец ще акостира в Лондон през лятото.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки