Емил Костадинов вариант за младежите

Изпълкомът на 3 юни, Михаил Мадански с оферта от Кения

Емил Костадинов вариант за младежите

Легендата Емил Костадинов е един от вариантите за национален младежки селекционер. Той може да поеме отбора заедно с Петър Михтарски, друг от отбора, станал четвърти на световното в САЩ преди 20 години, пише вестник "24 часа".


Костадинов има лиценз „Про", след като изкара ускорен курс заедно с вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Двете места бяха отпуснати от УЕФА, като бяха специално за заслужили бивши национали. Изпълкомът, на който трябва да бъде избран новият селекционер, ще се проведе на 3 юни. Първоначално се обмисляше той да бъде на 23 май, но решението на лицензионната комисия ще излезе само три дни преди това, а има едноседмичен срок за обжалване. Заради това трябва да се изчака, преди да се вземат окончателните решения за следващия шампионат.


Ако в елита останат 12 отбора, трябва да се реши дали да се разделят отново на две шестици и така да се изиграят по 32 мача. Другият вариант е още едно завъртане по шотландската система и така да станат 33 срещи. Ако отборите останат 10, то ще има четири пълни завъртания помежду им.


Втора дивизия ще бъде увеличена до 16 или дори 18 отбора, за да не се допусне смешното първенство този сезон, когато се изиграха само по 26 мача в „Б" група, а почивката бе няколко месеца.


Бившият наставник на младежите Михаил Мадански все пак може да се окаже в Африка, въпреки че не бе предпочетен за селекционер на Танзания. Той е получил оферта от клубен отбор в Кения, една от най-бързо развиващите се в спортно отношение държави. В нея са включени и два билета до България освен заплатата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки