Октоподът реши: Испания ще е новият световен шампион (видео)

Паул гарантира и победа на Германия в мача за 3-то място

Октоподът реши: Испания ще е новият световен шампион (видео)

Октоподът Паул направи финалната си прогноза за Световното първенство в ЮАР. Осмоногият пророк бе категоричен - Испания ще спечели финала срещу Холандия.

След като му бяха спуснати двете кутии, Паул се стрелна директно към тази с испанския национален флаг, когато стигна до нея, той поседя отгоре няколко минути, без изобщо да обръща внимание на тази с холандското знаме. Малко по-късно отвори похлупака и изяде мидата си. Това бе ясен знак, че той е абсолютно категоричен в прогнозата си. Така другият финалист Холандия трябва да има много сериозни притеснения, след като бе отсвирен от безгрешния, до този момент пророк. Все пак не е ясно дали той ще бъде точен в прогнозите си, ако отборът на Германия не участва.

Финалът на Световното първенство в ЮАР е в неделя от 21:30, като срещата ще бъде играна на стадион "Сокър Сити" в Йоханесбург. 

По-рано днес той предвиди, че Германия ще победи Уругвай в „малкия” финал на Световното първенство в ЮАР. Двубоят ще се играе утре от 21:30 часа българско време в Порт Елизабет.

Изборът на Паул обаче не бе никак лесен. Нашумелият пророк се спусна върху кутията на Уругвай, като прекара няколко минути върху нея, но след това размисли и се премести върху тази с немския флаг. Както обикновено, той сам си отвори капака и си взе закуската.



"Ако се окаже прав, това ще върне част от обичтта на хората към него", коментираха от терариума в Оберхаузен.

След като предвиди победа за Испания в полуфинала с Германия популярността на мекотелото от Оберхаузен спадна в родината му, но за сметка на това испанците го обичат. Днес той се опита да вземе частичен реванш, след като прогнозира победа за бундестима в битката за третото място. Днес дори премиерът на Испания предложи убежище на Паул, ако в Германия решат да го ядат

Две годишният обитател на аквариум в Оберхаузен стана известен, след като позна изхода от всички срещи на Германия на мондиала.

Уеб доволен от съдийството си на финала

Англичанинът Хауърд Уеб е доволен от своето съдийство на финалния мач на Мондиал 2010 между Испания и Холандия.

Ериксон остава начело на Кот д'Ивоар

Футболната федерация на Кот д'Ивоар ще предложи нов договор на селекционера на националния тим Свен-Йоран Ериксон, въпреки провала на световното първенство в Република Южна Африка

Вече сме 43-и в света, зад „световните сили” Габон, Перу, Япония

Националният отбор на България падна с още 4 позиции в месечната класация на ФИФА

Интересни факти за Мондиал 2010 - в цифри

Феновете са инжектирали общо 5 млрд. долара в икономиката на Южна Африка

Дел Боске никога не провесва мустак

Синът на железничаря донесе най-голямата радост на Испания

Иниеста: За момент помислих, че съм в засада

"Да направиш милиони хора щастливи е наистина безценно чувство", смята испанският национал

Пуйол се отказа от "Ла Фурия" на върха

Испанският бранител изигра за страната си 90 мача

Уругвайците бяха посрещнати от "синьо" море в Монтевидео

Около 150 хиляди души посрещнаха националния отбор по футбол на Уругвай, който се прибра в родината си след изненадващото класиране на четвърто място на световното първенство в Република Южна Африка

Хауърд Уеб: Това бяха най-тежките два часа в живота ми

„Изтощих се физически и емоционално. Всъщност, ФИФА ме подкрепи след мача”, сподели Уеб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки