Сензациите в пресата: Херо сменя Мъри при провал в Лига Европа

Гонзо преговаря с палач на Левски, но събличането на Петев отказа един от кандидатите, Стивън Ло предлага играчи на ЦСКА

Сензациите в пресата: Херо сменя Мъри при провал в Лига Европа
Сензациите в рдоната спортна преса на 2 юни, понеделник, 2014 година:

Тема спорт: Херо сменя Мъри начело на Ботев (Пд) при провал в Лига Европа

Новият спортен директор на Ботев Пловдив Димитър Димитров-Херо може да сме­ни старши треньора Стани­мир Стоилов начело на тима, разбра "Тема Спорт".

Това ще се случи при про­вал на „канарчетата” в Лига Европа през лятото - отпа­дане още в първия или вто­рия квалификационен кръг, ко­ето от своя страна ще коства главата на Мъри.

Пловдив­чани стартират кампанията си на 3 юли. Миналата година жълто-черните достигнаха до третия, където бяха отстранени от Щутгарт. Издънка в евротурнирите ще настрои още повече бултрасите срещу бившия наставник на Левски, който е недолюбван от тях от пър­вия му ден. Привържениците вече обявиха публично след срещата си със собственика Цветан Василев през седми­цата, че са снели доверието си от Стоилов и едва ли не дните му начело на отбора за преброени.

Интересното е, че преди да назначи Мъри, босът на Ботев Пловдив на два пъти кани Херо да поеме тима. То­гава бургазлията заяви, че ня­ма моралното право, след ка­то вече е водил вечния враг Локомотив. Това обаче не му попречи да стане спортен директор.

Ако „канарчетата” се прова­лят в Лига Европа, едва ли ще имат кой знае колко време и избор на нов старши трень­ор. Така че най-логичното не­що е Цветан Василев да пове­ри тима на Димитър Димит­ров.

Меридиан мач: Гонзо преговаря с палач на Барса за треньор на Левски

Още двама специалисти от Испания са в полезрението на „Левски“, освен Хуан Гарлос Гаридо, за когото беше обявено вчера. Според „Меридиан Мач“ става дума за Естебан Виго и човек, работил с новия треньор на Тотнъм Маурисио Почетино.
 
Естебан Виго е прочут в Испания с две неща – специалист по вкарване на отбори в Примера дивисион и е постигал успех над Барселона на „Камп Ноу“. 59-годишният специалист има над 200 мача начело на отбори в Сегунда дивисион, като е печелил промоция за елита с Еркулес и Херес.
 
През 2010 г. Естебан Виго шокира света с победа над Барселона на Пеп Гуардиола. Тогава воденият от него Еркулес се наложи с 2:0 на „Камп Ноу“. Това беше първото поражение на каталунците в Примера дивисион за период от една година, 3 месеца и 19 дни.
 
Специалистът е приятел на легендата на българския футбол Христо Стоичков, който дори го кани за свой помощник в Селта. До такова назначение обаче не се стига. Естебан Виго е бивш играч на Малага и Барселона. За каталунците има 166 мача и 18 гола.
 
Проблем около назначаването на Виго е желанието на специалиста да дойде в България със солиден щаб. Ако все пак Георги Иванов постигна договореност с него, испанецът ще бъде старши треньор на „Левски“.
 
Другата възможност за Гонзо е съвсем различна. Той умува да вземе на „Герена“ умел специалист, минал през Виляреал и работил с Почетино, който да тренира отбора, докато Иванов се занимава с мениджърска дейност и диктува събитията. Въпросният испанец има репутацията на голям специалист по отношение на тренировъчния процес. Ако той дойде в „Левски“, с него ще пристигне само кондиционен спец.
 
Георги Иванов се прибира в България в сряда, а тогава ще стане ясно кой ще води „Левски“ през следващия сезон. За момента по-големи са шансовете Гонзо да е старши треньор и да има двама испански асистенти.

Меридиан мач: Бандаловски се предложи на Лудогорец

Бившият капитан на ЦСКА Иван Бандаловски се е предложил на Лудогорец. Шампионите търсят бек, а в момента националът е свободен агент, след като бел­гийският му клуб Льовен изпадна във Втора дивизия.

Бандата може да иг­рае като десен, но и ка­то ляв защитник, заради което би свършил чу­десна работа на „орли­те", които така или ина­че ще освободят порту­галеца Витиня и ще ос­танат само с трима бекове - Жуниор Кейшара, Йордан Минев и Шоко. Засега обаче тре­ньорът Стойчо Стоев е отказал варианта Бандаловски да подсили ти­ма му. Той изтъкнал ка­то причина факта, че търси класически ляв защитник, тъй като до ри и титулярят на тази позиция през изминалия сезон Данчо Минев по принцип играе отдясно.

Всеки ден Стоев, из­пълнителният директор Методи Томанов и соб­ственикът Кирил Домусчиев обсъждат лятната селекция. За момента „орлите" са привлекли само един нов футбо­лист - бразилския техничар Вандерсон. Чакат се още един защитник и вътрешен халф. Самият Стоев призна на някол­ко пъти след края на се­зона, че Лудогорец сре­ща сериозни трудности в преговорите с играчи, тъй като всички имат много високи финансо­ви изисквания.
 
Стандарт: Ло предложи двама на ЦСКА
 
Стивън Ло е готов да доведе двамата най-доб­ри футболисти на хон­конгския шампион "Саут Чайна" в ЦСКА. Това стана ясно след срещата на феновете с ръководст­вото на клуба.

Милиарде­рът спонсорира от 8 го­дини отбора, но обяви, че го зарязва това лято, тъй като мести бизнеса си у нас. Разбира се, Стойчо Младенов и щабът му трябва да преценят дали се нуждаят от услугите на някой от асовете на "Са­ут чайна".

В състава на хонконгския хегемон ли­чат няколко интересни чужденци. Единият е Винсент Вейл, холандски халф, изкарал два сезона в "Ливърпул". Трябва да се отбележи, че 23-годишният футболист няма записана минута за вицешампионите на Англия. Иначе холандецът може да се похвали с мачове за младежките отбори на родината си. В "Саут Чай­на" се подвизават и нелоши бразилци.

В същото време стана ясно, че ЦСКА няма да връща Спас Делев и Иван Бандаловски. Нападателят и десният бек са сво­бодни агенти. Никой на "Армията" не иска да чуе за Спас, а публиката го ос­вирква, откакто избяга от "Армията" миналото ля­то. Публиката харесва Бандата, но явно ръковод­ството е на друго мнение.
 
Труд: Събличането на Петев спира треньор за Левски

Събличането на Ивайло Петев от „сини" ултраси на 8 октомври м.г. отказа испанец от треньорския пост в „Левски". Клубът от 2 седмица дири спец из страната световен и евро­пейски шампион. Разговори без успех текоха с неколцина.

Испанец отказал с думи от типа на „Не, не, видях в интернет - вие там български треньори събличате,  какво остава за чужде­нец..."

Практика е все­ки   чужденец, преди да реши за България, да потърси в Гугъл. А там Петев отдавна е хит. Само в YouTube шестват 8 клипа от събличане­то, като влизанията в тях са общо четвърт милион.

Ултрасите съблякоха Петев, уж защото бил фен на ЦСКА. Миналия месец шефът на фенклуба Владимир Владимиров призна най-после, че не е това причината. А защото тога­вашният спортен директор Наско Сираков не се допитал до ултрасите. Някой някога ще признае, че атака­та всъщност бе поръчана да разбие дуета на Наско с Тодор Батков. Ус­пяха, двамата пак са врагове, а Сираков ще зове за фенско движение, което да отнеме клуба от адво­ката. „Забравил съм случката, тя беше за сметка на „Левски", ка­за Петев вчера, след като се върна от Кипьр. Той се разделя с АЕЛ.

„Левски" продължава търсенето на треньор, а спортният директор Георги Иванов вече е в Испания. Няколко имена като Хуан Карлос Гаридо (водил „Виляреал"), Мигел Анхел Лотина и Виктор Муньос поискаха по 25 000 евро или повече месечна заплата, докато „Герена" дава тол­кова в левове... А и „Левски", плани­ра с треньора да дойдат негови съна­родници за кондиционен спец и ме­тодист на школата - това също са сериозни разходи.

Предстоят преговори, като клубът не е изключено да качи предлагана­та заплата. Ако „Левски" се спре на по-скромно име, испанецът ще води отбора под треньорската егида на Гонзо. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки