Иван Златев и Десислава Стоянова са шампиони на България по биатлон

Иван Златев се пребори със силната конкуренция на Красимир Анев и Владимир Илиев

Иван Златев и Десислава Стоянова са шампиони на България по биатлон
Иван Златев и Десислава Стоянова спечелиха националния шампионат по биатлон за 2013/2014 г. Това стана ясно по време на официалното закриване на спортния сезон на един от най-успешните ни зимни спортове.

Иван Златев се пребори със силната конкуренция на Красимир Анев и Владимир Илиев, които завършиха съответно втори и трети. Докато при жените втора е Емилия Йорданова, а челната тройка се допълва от Яна Бондар.

По време на церемонията ръководството на федерацията връчи годишните си награди на призьорите в 14 различни възрастови категории. Почетни плакати за принос към българския биатлон бяха връчени на Михаил Клечеров и Мирослав Кенанов, които сложиха край на състезателните си кариери в Националния отбор.

"Със закриването на този сезон, слагаме край и на един олимпийски цикъл, по време на който имахме много поводи за радост, но допуснахме и грешки. Искам да благодаря още веднъж на Министерство на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет, Обединена Българска Банка, Техем и всички партньори на федерацията за подкрепата им през изминалите четири години. Надявам се от тук нататък българския биатлон да постигне още повече успехи", каза Екатерина Дафовска по време на тържественото закриване на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки