Спортното министерство ще въведе диференцирано финансиране на лекоатлетическите дисциплини

Демонстрантите бяха поканени своевременно на среща, но на поканата се озова само г-н Димитър Кисьов, съобщиха от ММС

Спортното министерство ще въведе диференцирано финансиране на лекоатлетическите дисциплини

Във връзка с избора на мястото пред Спортната палата представителите на лекоатлетическите клубове да демонстрират притеснения от Програмата за финансиране на спортните клубове, от пресцентъра на ММС информираха:

1.    Министърът не е бил известен за избора на притеснени спортисти и спортни деятели, т.е. в ММС не е получено уведомление от Столична община по Закона за събранията, митингите и манифестациите (Чл. 8, Ал 1) за провеждане на протеста.

2.    Министър Георгиева даваше пресконференция от 10,45 до 12,40 ч. в ММС.

3.    След пресконференцията демонстрантите бяха поканени своевременно на среща с Министъра, но, за съжаление, на поканата се озова само г-н Димитър Кисьов. Г-жа Валя Демирева от лекоатлетически клуб „Атлетик“ и останалите госпожи и господа спортни деятели споделиха, че „не са подготвени за среща с Министъра“ и си тръгнаха.

4.    Пред министър Георгиева г-н Кисьов каза, че съжалява, че е подведен. Въпреки това разговорът приключи с предложение от негова страна да се диференцира докрай отпускането на финансови средства по годишните договори и по отношение на отделните лекоатлетически дисциплини.

5.    ММС работи по предложението, още повече, че то бе представено на Министъра и като искане на провелата се от 10,00 ч. днес среща с национални състезатели по лека атлетика в сградата на министерството. Министерството благодари на спортните деятели по лека атлетика за конструктивното предложение да се продължи с диференциацията по финансиране на БФЛА и отделно по лекоатлетически дисциплини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки