Чили взе своето срещу Австралия в първия нормален за съдийството мач на Мондиал 2014 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Южноамериканците се изравниха по точки с Холандия

Чили взе своето срещу Австралия в първия нормален за съдийството мач на Мондиал 2014 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Чили не сбърка в първия си мач на Мондиал 2014 и победи Австралия с 3:1. Така южноамериканците се изравниха по точки с Холандия, която разби Испания с 5:1 в повторение на финала от 2010-а. Поради по-лошата си голова разлика чилийците са временно втори в класирането в група "В".

Въпреки че озитата отбелязаха първия си гол срещу южноамерикански отбор на Световни футболни финали, това не бе достатъчно за нещо повече от почетна загуба.

Най-накрая и съдиите можеха да се похвалят с добре свършена работа на Мондиала. Едва в четвъртия мач на Световното първенство през 2014 година нямаше грешка на официалните лица, която да поради вълна от дискусии и негативни реакции.





Чили откри резултата чрез Алексис Санчес още в 12-ата минута след поредица от неточности в отбраната на "Кенгурата". Само две по-късно Валдивия удвои преднината на Хорхе Сампаоли, като този път Санчес се отчете с асистенция.



Австралия успя да върне едно попадение още преди почивката, като негов автор бе звездата на отбора Тим Кейхил. След центриране отдясно на Франич, Кейхил надскочи всички в наказателното поле и от границата на малкото наказателно поле с глава прати топката в мрежата на Браво.





"Кенгурата" можеха и да изравнят в началото на втората част, но мощен удар на Марко Брешано бе отразено от Клаудио Браво.
Чилийците достигнаха до крайното 3:1 в добавеното време на двубоя. След ново неразбирателство в отбраната на символичните гости, топката попадна в Боусежур, който с изключително премерен удар с левия крак от около 20 метра прати топката в долния ляв ъгъл на Раян. 



КЛАСИРАНЕ:

СП 2014, Група B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Холандия 1 1 0 0 4 3
2 Чили 1 1 0 0 2 3
3 Австралия 1 0 0 1 -2 0
4 Испания 1 0 0 1 -4 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки