Мартин Чой втори и в Риека

Мартин Чой (BMW) завърши втори в клас SST 1000 от III кръг на европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия”.

Мартин Чой втори и в Риека
Мартин Чой (BMW) завърши втори в клас SST 1000 от III кръг на европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия”. Така асът на GLOBUL Racing Team повтори в Риека (Хърв) класирането си от предишното състезание – на „Панонияринг” в Унгария. 

На трасето в Риека Чой водеше равностойна битка почти до края с Марко Йерман (“Кавазаки”), но в последните две обиколки словенецът грабна победата, главно заради по-подходящи гуми. Йерман финишира с 3,5 сек пред Мартин и с 12,5 сек пред шампиона за 2013 г. Михал Фила (Чех, BMW), който също стъпи на подиума.

„Знаех, че Йерман ще е много силен на “Риека”, защото живее наблизо и често тренира на тази писта. Получи рамо и от организаторите, които, вероятно по искане на „Дънлоп”, вдигнаха обиколките от 12 на 15. Аз карам с гуми „Пирели”, които специално за това трасе са направени да издържат оптимално 12-13 обиколки, а Марко е с „Дънлоп”, произведени за по-дълга дистанция, макар и с по-малко сцепление. Имах съмнения, че ще мога да поддържам максимално темпо в края и това се потвърди. До 12-тата обиколка карахме заедно, след това той ми направи разликата от 3,5 секунди. Има ги тези неща в мотоспорта, трябва да се бориш и с тях. Остават още девет старта, в които с отбора ми ще направим всичко, за да спечелим титлата”, заяви Мартин Чой.

В Риека трябваше да се проведе и второ състезание, но заради много силен вятър то беше отложено за неопределено време.  

Начело в класирането е Фила със 115 т., пред Йерман – 107, Чой – 87 и др.


По програма следващият кръг трябва да е в Мост (Чех) на 18-20 юли. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки