Неймар с поредно шоу за Бразилия, "Селесао" ще срещне Чили на 1/8-финалите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Кариоките" запазиха лидерската позиция в група "А" след успех с 4:1 над Камерун

Неймар с поредно шоу за Бразилия, "Селесао" ще срещне Чили на 1/8-финалите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бразилия разгроми Камерун с 4:1 в последен мач и за двата тима от група "А". Тимът на Луис Фелипе Сколари запази лидерската позиция в групата и на 1/8-фналите ще се изправи срещу отбора на Чили.

Неймар отново се отличи с изключително представяне за "Селесао". Нападателят на Барселона вкара първите два гола за Бразилия, а по един добавиха Фред и Фернандиньо. Жоал Матип бе автор на почетния гол за Камерун, като това бе единственото попадение за африканската страна на Мондиал 2014.

Бразилия знаеше, че се нуждае от задължителна победа, за да бъде сигурен за първото си място в групата и започна изключително силно двубоя. "Селесао" натика Камерун в собственото им наказателно поле в първите пет минути, но след няколко опасности пред вратата на Итанже гол не падна.





В 17-ата минута все пак Неймар откри резултата. Камерунците загубиха топката, Луис Густаво пое кълбото и намери оставения сам Неймар, който без проблеми отбеляза.





Отборът на Камерун се активизира след гола и успя да изравни в 26-ата минута. След центриране отляво на Ниом, Жоал Матип се озова на точното място и отблизо направи резултата 1:1. Само минута по-рано Матип нацели и напречната греда след удар с глава.









10 минути по-късно нов гол на Неймар отново даде предимство на Бразилия. След нова грешка при изнасянето на топката от страна на Камерун, Марсело намери Неймар. Нападателят на Барселона напредна и стигна до границата на наказателното поле, откъдето за втори път порази камерунската врата.

С този гол попаденията на Неймар на Мондиал 2014 набъбнаха на четири, с което той излезе еднолично на първата позиция в голмайсторската класация на първенството.





Бразилия продължи да доминира и през втората част. Четири минути след подновяването на играта Фред направи резултата 3:1. Нападателят на "Селесао" отбеляза първия си гол на Мондиал 2014, но повторенията показаха, че голът на Фред трябваше да бъде отменен поради засада. Страничният рефер обаче не вдигна флага си и голът бе зачетен.

Крайното 4:1 оформи появилият се като смяна Фернандиньо. След нова грешка в състава на Камерун, Фред пусна топката към Оскар, който с едно докосване отклони за Фернандиньо, а полузащитникът на Манчестър Сити с премерен удар мушна топката покрай Итанже.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "А":

СП 2014, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Бразилия 3 2 1 0 5 7
2 Мексико 3 2 1 0 3 7
3 Хърватска 3 1 0 2 0 3
4 Камерун 3 0 0 3 -8 0


Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки