Трифон Иванов: Преди се ритахме, сега се хапят

Европейските отбори разочароват, но още по-разочароващи са съдиите на Мондиала, казва железният бранител от САЩ '94

Трифон Иванов: Преди се ритахме, сега се хапят
Един от българските герои от онова невероятно лято в САЩ през 1994 година Трифон Иванов даде своето мнение за настоящия Мондиал.

Пред „Труд”, железният защитник се пошегува с Луис Суарес като каза, че неговото поколение футболисти са предпочитали да се ритат на терена, а не да се хапят.

„Досега световното беше интересно, а тепърва ще става още по-интересно. Най-важните мачове сега започват.

Видяхме много изненади и неочаквани резултати. Повечето европейски отбори разочароваха и това говори, че нещо не е наред при тях - подготовка, организация, тактика...

Но още по-разочароващо е представянето на съдиите, защото много техни решения ощетиха дадени отбори и повлияха върху изхода от мачовете. Но не всички имат основания да оправдават загубите си само със съдийски неточности.

Както казах и преди мондиала, аз залагам на Холандия. При този отбор нещата се случват по различен начин. Треньорът Луис ван Гаал работи отделно за всеки мач - нова тактика, различен състав, променя схемата при нужда. Явно това е начинът да се бие наред.

Големият скандал дотук е с Луис Суарес. Вдигна се олелия до небето. Четох в пресата и се смях - трима наръфани, трима нагризани... Нямам обяснение за тази негова постъпка, явно е плод на някаква прикрита агресия. Аз не я одобрявам, да хапеш съперника е идиотщина. Разбирам, че всеки талант си има странични проявления, но неговото не е срещано никъде.

В моята футболна кариера не мога да си спомня такова нещо. Колкото и дразнещи неща да е имало между защитници и нападатели, не се сещам някой да е хапал, щипал или драскал съперника. Аз съм удрял и ритал, мен са ме удряли и ритали, но това е друго.
Сещам се сега за мача Холандия - България преди европейското през 1988 г. Бихме с 2:1 отбора, който месец по-късно стана шампион. Тогава Марко ван Бастен беше контузен и аз трябваше да пазя Рууд Гулит. Беше ми много трудно.

Здрав, корав, техничен, атлетичен - не съм срещал друг футболист като него. Опитах се да му вляза два-три пъти по-грубо, но вместо той, аз си изпатих. Все едно ритам стена. На нашия лекар д-р Гевренов после му се оплаквах - аз го ритам, пък мен ме боли „. 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки