Роси остава в Ямаха до края на сезон 2016

Валентино Роси ще кара и през следващите две години за заводския тим на Ямаха в MotoGP, след като двете страни сключиха договор до края на сезон 2016 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Роси остава в Ямаха до края на сезон 2016
Валентино Роси ще кара и през следващите две години за заводския тим на Ямаха в MotoGP, след като двете страни сключиха договор до края на сезон 2016 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. 35-годишният италианец, 7-кратен първенец в Кралския клас, ще завърши кариерата си именно в отбора на този конструктор.

"Очакваме с нетърпение развитието на това партньорство в следващите две години и половина. Валентино иска да остане в Ямаха до края на своята активна спортна кариера, както и след това. Със завръщането си в Ямаха той донесе и много позитивни емоции на всички в отбора. Валентино е щастлив в Ямаха и това е видно за всички, които го виждат по време на състезанията или преди тях", каза мениджърът на Ямаха мотор рейсинг Лин Джарвис.

Роси добави: "Гордея се от новото разбирателство между мен и Ямаха, защото то беше и моя цел. Искам да продължа, чувствам се добре и съм максимално мотивиран, за да постигам успехи. Радвам се, че запазих мястото си върху моята YZR-M1".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки