Страхотен Гришо взе сет срещу Джоко, но сърбинът е финалист на "Уимбълдън" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ни ракета отпадна след 1:3 и два епични тайбрека

Страхотен Гришо взе сет срещу Джоко, но сърбинът е финалист на "Уимбълдън" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Григор Димитров изигра един изключителен полуфинал на "Уимбълдън" срещу световния №2 Новак Джокович на централния корт на "Ол Ингланд Клъб", но загуби с 1:3 сета /4-6, 6-3, 6-7 (2), 6-7 (7)/ в епичен четирисетов двубой.

Гришо се представи повече от достойно в първия си полуфинал на "свещената трева" в Лондон, като беше равностоен на Джокович в почти целия двубой, без един гейм в първия сет. 

Първият сет не започна добре за Гришо. Българинът не влезе сигурно в мача и в третия си сервис гейм допусна пробив на нула. Джоко поведе с 3:2 и не пусна преднината до края на сета, като затвори първата част с 6:4 за 27 минути.



Джокович отново стигна до пробив рано във втория за 2:1, след което го затвърди и поведе с 3:1. Тогава обаче Димитров показа характер и взе пет последователни гейма, с което взе втория сет с 6:3 изравни резултата за 1:1.



Третият сет бе изключително оспорван. Нито един от тенисистите не успя да пробие противника си и логично се стигна до тайбрек. В решаващия гейм обаче Григор не показа най-добрата си игра и взе едва две точки. Така Джокович поведе с 2:1 сета.

Четвъртата част започна с по един спечелен сервис гейм за двамата. След което Джокович проби след ужасяващ гейм на Гришо, в който българинът допусна три двойни грешки. Димитров бързо се съвзе и върна пробива за 2:2. Последва нов труден гейм за Гришо, който все пак успя да си вземе подаването, след като изоставаше с 15:40.  След това и двамата тенисисти успяха да вземат сервис геймовете си и се стигна до нов тайбрек.





В тайбрека се стигна до истинска драма. Гришо взе първото си подаване и проби за 2:1, но Джокович върна пробива. Първата ни ракета отново проби сърбина и стигна до 6:3, с което имаше три възможности да спечели втория сет. Джокович обаче показа, че е по-опитният тенисист. Взе двата си сервиса, след което проби и Гришо за 6:6. Димитров направи двойна грешка и сърбинът имаше възможност да затвори мача при свой сервис, но Гришо върна пробива резултатът отново беше изравнен 7:7. Джокович взе подаването си и повее с 8:7, след което проби и след 9:7 в тайбрека затвори мача с 3:1 сета.











На финала Джокович ще се изправи срещу победителя от двубоя между Роджър Федерер и Милош Раонич.

 
Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки