Левски взима човек на Йока

Босненското крило Елдин Хаджич от Еркулес близо до подпис със "сините"

Левски взима човек на Йока
Левски е близо до нов трансфер, твърди „Меридиан Мач". „Сините" са си заплюли крилото на испанския Еркулес Елдин Хаджич. Тимът му изпадна от второто ниво на футбола в Испания, което прави трансфера изключително лесен. Хаджич е босненец, но е прекарал целия си съзнателен живот в Испания, след като родителите му емигрират там по време на войната в Босна и Херцеговина през 90-те години.
 
Хаджич е на 22 години и е висок 173 см. Той започва кариерата си в Спортинг Сала-дар, но скоро е харесан от скаутите на Еркулес и подписва едва на 13 години. Скоро си печели прозвището „Боян Къркич на Еркулес" от феновете на тима. С добрите си изяви той си заслужи договор и откупна клауза на стойност 5 млн. евро. Следват периоди на преотстъпване в Ейбар, Орихуела и втория тим на Валенсия, преди да се върне в Еркулес. През последния сезон той вкарва 9 гола в 35 мача, а по-интересното е, че в самия край на сезона треньор му е бившият наставник на „сините" Славиша Иоканович. Сърбинът обаче не успя да помогне на тима да се спаси.
 

Развитие по сделката трябва да има в близките дни. Ако трансферът стане факт, опциите пред Пепе Мурсия по фланговете ще се увеличат още, след като в момента те са силно ограничени. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки