Еврошампионката Стойка Петрова със “Сребърен сокол” за воля и характер

“Жените в бокса са по-умни”, отсече националният треньор П. Сяров

Еврошампионката Стойка Петрова със “Сребърен сокол” за воля и характер
На пресконференция с изблик на радост и откровени признания европейската шампшионка по бокс за жени в кат. 51 кг Стойка Петрова получи днес в Пресклуб “България” наградата “Сребърен сокол” за воля, характер и спортно майсторство.

След звездата в профибокса Кубрат Пулев и европейския шампион и световен вицешампион в щангите Иван Марков, Стойка Петрова е следващата притежателка на бижуто с изображение на птицата – символ на неугасващия стремеж към победа. Блясъкът на златото на талантливата ни състезателка има още по-голяма стойност, след като на финала в Букурещ Стойка спечели срещу олимпийската шампионка от Лондон и непобеждавана досега Никол Адамс.

По време на церемонията днес присъствието на първата българка, стъпила на върха на Стария континент, бе подсилено и от нейните три съотборнички, които допълниха историческия успех на женския бокс – европейските вицешампионки Севда Асенова /48 кг/ и Светлана Каменова /57 кг/ и бронзовата медалистка Деница Елисеева /60 кг/.

Стойка и Светла, която от една седмица оглави световната ранглиста в своята категория, ясно заявиха своята амбиция за световни титли през ноември в Корея. “Няма кой да ми попречи освен самата аз”, гордо и уверено подчерта Светла.

Старши треньорът Павел Сяров е сигурен във възможностите на своите възпитанички. Освен че са много дисциплинирани, възприемчиви и високо мотивирани, “жените в бокса са по-умни”, възпламени аудиторията наставникът и много добър бивш състезател. Така той отговори на въпроса какво значи да работиш на ринга с нежния пол.

А генералният секретар на федерацията и бивша боксьорка Стела Стоянова спонтанно се просълзи, след като чрез спомените в Румъния миналия месец отново преживя триумфа на Стойка Петрова. До световното състезателките ни ще имат два лагера  със спаринг партньорки – с италианския и с китайския национален отбор. Ще участват  и на турнир в Доминиканската република.

От края на тази седмица момичетата и девойките ще имат шанса да докажат, че са достойни наследнички на Стойка, Севда, Светла и Деница. За участие на Европейското първенство за младата генерация с нежни имена в Италия старши треньорът Пламен Янков е подбрал 3 момичета и 3 девойки. При добър жребий ще вземем медали, каза наставникът.
 
Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки