Троицки се завърна на корта с победа след допинг наказание

Сръбският тенисист Виктор Троицки се завърна с победа на корта след едногодишно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила

Троицки се завърна на корта с победа след допинг наказание
Сръбският тенисист Виктор Троицки се завърна с победа на корта след едногодишно наказание заради нарушаване на антидопинговите правила. Троицки се наложи над поставения под номер 8 Диминик Тийм (Австрия) със 7:6(4), 6:4 в първия кръг на турнира на клей в швейцарския град Гщаад с награден фонд 485760 евро. 28-годишният сърбин, който се свлече до 846-ото място в световната ранглиста, участва в надпреварата с "уайлд кард" от организаторите.

Троицки беше 53-и в класацията на АТP, когато получи санкцията, след като отказа да даде кръвен допингтест след мач от турнира "Мастърс" в Монте Карло през април миналата година. Той първоначално беше лишен от права за 18 месеца от ITF, но след обжалване Висшият спортен арбитражен съд в Лозана намали наказанието му на една година. Сърбинът оправда отказа си да даде пробата с това, че се страхува от игли и се е почувствал зле.

Троицки ще срещне Андрей Голубьов (Казахстан) за място на четвъртфиналите. Голубьов елиминира на старта в Гщаад испанския квалификант Иниго Сервантес с 3:6, 6:3, 7:6(4) след малко повече от два часа игра.

Поставеният под номер 5 Федерико Делбонис (Аржентина) също продължава напред след успех над германеца Дъстин Браун с 6:3, 6:3.

Друг аржентинец - Хуан Монако, се класира за втория кръг с победа над Виктор Ханеску от Румъния с 6:4, 7:5. Монако ще играе срещу поставения под номер 3 Гийермо Гарсия-Лопес (Испания) в спор за място на четвъртфиналите. Двамата ще играят за втора поредна година във втория кръг в Гщаад, след като през миналия сезон аржентинецът записа убедителна победа с 6:1, 6:2.

 

Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

Рууд лиши Джокович от финал в Монте Карло (ВИДЕО)

Норвежецът ще спори с Циципас за трофея в княжеството

Сензация! Циципас шокира Синер и е първият финалист в Монте Карло (ВИДЕО)

Гръцкият тенисист спечели трисетова битка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки