Гонзо: Не останаха пари, нямам притеснения преди дербито с ЦСКА

„Когато аз играех, за 7-8 години, ЦСКА имаше сигурно една, или две победи”

Гонзо: Не останаха пари, нямам притеснения преди дербито с ЦСКА

При всички положения, когато започваш нещо ново, е нормално футболистите да имат малко проблеми с  адаптацията си.
Това заяви изпълнителният директор на Левски Георги Иванов, който посочи, че след трансфера на Антонио Салас Кинта – Анийете, селекцията на „сините” може да се счита за приключена.

„Ще видим в първенството доколко Левски е подготвен. Не смятам, че контролните срещи са мерило, независимо дали печелиш или губиш, защото всички треньори си имат различни методики. Освен това, някои от играчите дойдоха в понеделник, а Луис Педро в четвъртък. Не може да очакваме от първия мач Левски да е като часовник. Мисля, че трябва да работим върху доста неща, центрирането, завършващия удар. Не мога да правя генерални оценки. Това са добри играчи. Мисля, че можем много повече от показаното срещу Локомотив. С работа всичко се оправя”, коментира Гонзо в ефира на бТВ, а после коментира селекцията и бюджетът:

"Селекцията в Левски е отворен процес, но за момента това са футболистите. Не останаха вече пари. До паузата, това са играчите. Ние разполагаме с бюджет, реален за България. Мисля, че даваме заплати, които са нормални за нашите стандарти. Естествено е, че е имало такива, които са ни отказали. Мисля, че играчите в Левски са с качества. Бюджетът е намален, но нещата са спокойни. Играчите са получили, каквото им се дължи. Не мога да говоря за конкретни суми. Ние работим в рамките на бюджета, зададен от собственика. Ние сме в параметрите. Няма да сравнявам какво е било преди. Гледам настоящето. Проблеми има навсякъде. Мисля, че трябва да положим основа, от която да тръгнем”, каза още „синята” легенда, а после бе помолен да коментира спекулациите, които се появиха през седмицата, относно това дали действителност Тодор Батков е пълноправен собственик на клуба:

„Собственик е Тодор Батков. Това е, което виждам аз. Ако имате някакви въпроси, може да се обърнете към него.”

Относно предстоящото във втория кръг вечно дерби срещу ЦСКА:

„Ние сме готови за реванш срещу ЦСКА. Не мога да кажа по какъв начин ще играем. Мога да гарантирам, че футболистите ще излязат за победа. ЦСКА също търси стила си. Те също имат много нови. Когато играят Левски и ЦСКА, никой няма предимство.  Абсолютно нямам притеснения преди дербито. Вярвам в отбора. Няма по-хубави мачове от тези срещу ЦСКА. Аз винаги съм изпитвал удоволствие от тях. В такива мачове един играч трябва първо да докаже себе си, да защити клуба и след това да мисли за премии. Този мач ще е различен от миналите четири. Не трябва да мислим за миналото. Когато аз играех, за 7-8 години, ЦСКА имаше сигурно една, или две победи.”

За отношенията си с Наско Сираков:

"Винаги съм бил в прекрасни отношения с него. С изключение на кратък период, когато прехвърчаха искри. Той има място в историята на клуба. Не сме се срещали. Мога да работя с всеки за доброто на Левски. Всеки дал името си за Левски, винаги може да помогне със съвет. Когато не си в клуба, трябва да уважаваш институцията. Всеки от нас обича клуба и може би заради това прехвърчат искри. Не искам да се връщам назад. Не е тайна, че исках българин да е треньор, но щом не се е получило, значи Мурсия е най-добрият вариант. Смятам, че Мурсия помогна на отбора. Налага нова методика. Надявам се и резултатите да бъдат добри. Той иска повече докосвания, подавания, той ще вкара доста нови неща и това ще бъде в положителен аспект. За първи път се срещнах с Мурсия в Мадрид и той знаеше всичко за състава. Във футбола има технологично време, в което един отбор се сработва. Мисля, че тези играчи, които ние имаме, трябва да се адаптират към един нов стил на игра. Още не е започнало първенството, а вие говорите за смяна на треньора, аз няма да допусна напрежение в клуба, дошло от медиите.”

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки