Сензациите в пресата: Санкции изправят Литекс до стената

Адвокат бави подписа на Аниете, Коняспор вади 2млн. долара за М`боли

Сензациите в пресата: Санкции изправят Литекс до стената

Сензациите в пресата на 23 юли 2014 година:

Меридиан мач: Санкции изправят Литекс до стената


Литекс ще излезе в реванша срещу ун­гарския Дьошгьор не просто да брани честта си, а играчите ще се опитат да из­бегнат задаващите се жестоки глоби, научи „Меридиан Мач". При нова лека загуба и безславно отпадане от евротурнирите след две го­дини пауза ръководс­твото на клуба ще е безкомпромисно към футболистите, които бяха под всякаква критика в първите официални мачове за сезона. „Оранжеви­те" могат да избег­нат гнева на шефове­те си единствено при достойно представя­не в Унгария, което задължително мина­ва през спечелването на точки и лекото подобряване на клубния коефициент.

Ръководството на клуба от Ловеч не може да си намери място от яд заради сериозните инвестиции през лятото и обезпокоителната игра на тима на старта.

Освен задаващото се отпадането без време от Лига Евро­па Литекс тръгна мъчително и в шам­пионата, като допус­на още на старта конфузна домакинска загуба от раздира­ния от проблеми ЦСКА.

Пораженията разк­латиха доверието и в треньора Красимир Балъков, чийто пост засега не е застра­шен, но той няма да се задържи дълго в Ловеч, ако не извади отбора от дупката.



Стандарт: Коняспор вади 2 млн. долара за М`боли

Следващата спасител­на инжекция за ЦСКА вероятно ще дойде от турския "Коняспор". Елитният тим иска Райс М`боли, пишат комшии­те, тъй като титулярният вратар преминел във "Фенербахче". Спомена­ва се и за сума от 2 мили­она долара. Интересното е, че сред вариантите за "Коня" беше и национа­лът Николай Михайлов.

В клуба вече премина Димитър Рангелов, а вчера беше представен и румънецът Чиприян Марика. Явно в "Коня" имат сериозни амбиции този сезон.

ЦСКА чака парите ка­то Нова година, тъй като на практика изхарчи 800-те хиляди евро от Чочев. Платени бяха куп неща по мониторинга, а игра­чите взеха по заплата.



Тема Спорт: Сектор Г няма да е готов до мача с Хасково

Ремонтът на сектор Г по всяка вероятност няма да бъ­де завършен преди първото домакинство на "Армията" срещу Хасково. Двубоят с но­вака в елита е на 10 август, но строителните дейности се бавят значително. В поне­делник и вторник по трибу­ната работеха... трима ду­ши. В момента секторът се почиства, но все още не са стартирали сериозните дей­ност по него. Трябва да бъ­дат изградени тоалетни, както и да бъдат поставени 2100 седалки. На този етап обаче няма как това да бъде завършено преди първия до­макински мач на "Армията". Александър Томов заяви, че през тази седмица работата по сектора ще бъде "форси­рана", но нищо подобно не се е случило.

Екипировката за новия се­зон пък все още не е пристиг­нала. Също както и миналата година, сега отново има заба­вяне. От ръководството на червените не се ангажират с конкретна дата, на която екипите трябва да пристиг­нат.



Тема Спорт: Адвокат бави подписа на Аниете

Испанецът Антонио Салас Куинта - Аниете така и не стана футболист на Левски вчера. 29-годишният голаджия премина ус­пешно медицинските пре­гледи и уточни подробно­сти около контракта си. Той обаче не сложи подпис под него. Причината е, че адвокатът му пристигна в София едва снощи. Все пак сделката ще бъде узаконе­на днес.

В щаба на Левски са останали впечатлени от моментното състояние на испанеца. Това говори, че е твърде вероятно Аниете да попадне в групата на Левски за дербито с ЦСКА. Той със сигурност ще бъде картотекиран в БФС. Той ще е 11-ият нов при сини­те (без да броим завърна­лия се от наем Роман Прохазка).

Испанецът, който може да играе по целия фронт на атаката, е роден на 10 януари 1985 година в Севи­ля, висок е 176 сантиме­тра. Започва да тренира в Реал Сосиедад, стига до втория отбор на този клуб. През 2008 година пре­минава в третодивизионния Кория. След един сезон се мести във втория еше­лон на испанския футбол -подписва със Сан Роке, след това преминава в Хаен, а после в Сеута. Преди нача­лото на сезон 2012/13 ре­шава да заиграе в чужбина - подписва с гръцкия Олимпиакос Волос. След 39 мача и 9 гола за този отбор се мести в градския съперник- втородивизионният Ники Волос. Там в 37 двубоя се разписва 21 пъти в измина­лата кампания. Така той става голмайстор на диви­зията и помага на отбора да спечели промоция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки