Богдан Николов намекна за закриване на федерацията по мотоциклетизъм

Да ви кажа честно се уморих напълно, каза председателят

Богдан Николов намекна за закриване на федерацията по мотоциклетизъм

Председателят на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов заяви, че се чувства крайно обиден за случващото се в държавата по отношение на мотоциклетизма. Той намекна за закриване на централата.

„Да ви кажа честно се уморих напълно. Имаме през годините редица европейски шампиони, най-добри трасета в света, а сме пред угрозата този спорт от догодина да го няма, както и цялата федерация. Вече няма как да тегля заеми, за да „запушвам” дупките, защото всичко, което имах като имущество, е заложено, а държавата не помага. Да мине този сезон и в края на годината ще си кажем „довиждане” с правителството, защото както е тръгнало нещата няма да се променят”, сподели Богдан Николов.

От своя страна председателят на организационния комитет на Grand Prix Bulgaria Румен Петков беше категоричен, че ситуацията е повече от тревожна и лиценз на федерацията за догодина може да не бъде издаден.

В разгара на променливото лято, тази седмица в летищен комплекс „Долна Митрополия“, град Плевен предстоят изключително важните стартове от Европейския Шампионат по СуперМото и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта за сезон 2014-та. Традиционно през юли, състезанието се провежда в памет на г-н Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria и един от истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки