Стойчо Младенов: Това ми е орисията, да събирам нов отбор и да отпадам от Европа с равни мачове

Ние сме отбор на 15 дни, трябва възможно най-бързо да забравим участието в Европа, смята треньорът на ЦСКА след срама в Молдова

Стойчо Младенов: Това ми е орисията, да събирам нов отбор и да отпадам от Европа с равни мачове
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов смята, че новият срам в Европа след отпадането от Зимбру се дължи на непрекъснатите въртележки на играчи в ЦСКА и необходимостта да гради всеки път нов отбор в началото на сезона.

Той посочи, че явно такава му е „орисията” вечно да гради нов отбор и да отпада от Европа без загуба. Тази вечер след 0:0 в Кишинев на реванша, ЦСКА отпадна от Зимбру във втория предварителен кръг на Лига Европа с общ резултат 1:1, който се получи в първия мач. Стойчо отново обясни, че ЦСКА е отбор на 15 дни, но смята, че „червените” са надиграли Зимбру и в двата мача.

„Не можем преди 15 дена да се съберем и да вземем Купата на УЕФА. Вижда се, че не сме подготвени за тоя тип мачове. Това изглежда моята орисия – да правим отбори за 15-20 дена и да отпадаме с равни мачове. Мнения много, само аз знам какво е в отбора.  Ние сме в началото. То не става за 15 дена да се съберем и да кажеш „Юруш, айде”, ние сме царе на играта. Не става така, има си закономерности”, оправда се Младенов след отпадането в Молдова.

Младенов отдаде отпадането и на по-добрата поготовка на Зимбру.

"Отпаднахме в мач, който всички се надявахме, че можем да вземем. Отстъпваме в единоборствата, отстъпваме в агресията. Всяка втора топка е тяхна, по-бързи са, по-пъргави. Видимо е това, знам в какво състояние е отбора. Ние сме по-бавни, по-мудни от тях. Зимбру е отбор, който се гради няколко години. Не стигна един гол, последите минути заиграхме изключително неправилно. Те концентрираха всичко в защита, а ние не търсехме атаки по крилата. Само хвърляхме топката пред тяхното наказателно поле. Имахме си нашите шансове, колкото и минимални да бяха те в мача".

Наставникът на ЦСКА посъветва всички в клуба по-бързо да забравят европейското фиаско и вече да се пренастройват на вълна Левски. Вечното дерби е в неделя от 19:30.

„Трябва на минутката да забравим тоя мач и участието в Европа. Да си кажем истината – нямаме сили да играем на три фронта – Купа на УЕФА, А група и Купа България. Сега мислим вече за Левски, това е мачът за нас”.

Левият защитник Венци Василев е със счупен пръст след мача в Кишинев.

"Венци Василев има счупен пръст. Камбуров не е готов да играе повее от 50-60 минути, затова го смених".
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки