Само Домо знае какво е гол срещу ЦСКА

Попаденията на играчите, които в момента са част от състава на Стойчо Младенов, са 6

Само Домо знае какво е гол срещу ЦСКА

Няколко са интересните неща, които правят впечатление, ако се погледне основната група играчи на двата гранда преди 136-ия сблъсък между тях в „А" група. Първото е, че са налице общо 19 души, които имат кой по-голям, кой по-малък шанс за дебют в най-голямото дерби на България, пише вестник "Меридиан мач".


През миналия сезон в двата отбора си имаха поне фигури като Тодор Янчев и Станислав Ангелов, които зад гърба си имат общо 60 дербита. В момента такива лидери и въобще играчи с голям опит в двата гранда липсват. Няма да е пресилено да се каже, че никога досега не е имало такъв случай преди дерби - да няма човек с над 10 шампионатни мача срещу големия съперник. Все пак малко по-добре изглеждат нещата при ЦСКА, където има повече хора, калени във вечния сблъсък. По-големият опит се вижда от общата бройка дербита на играчите. При ЦСКА тя е 54 за първенство и 63 във всички турнири, докато в „синия" лагер общата сума е 39 двубоя в първенството и 48 общо.


По отношение на отбелязаните голове предимството на ЦСКА е още по-голямо. Или по-точно шест-кратно. Попаденията на играчите, които в момента са част от състава на Стойчо Младенов, са 6. Интересното е, че реализатор номер 1 в „червените" редици е Апостол Попов. Апата има две попадения за ЦСКА срещу Левски. Два пъти в кариерата си той е  бил и вратар срещу Левски. Веднъж с екипа на Ботев, веднъж и с този на ЦСКА, като и в двата случая не допусна гол. С две попадения е и Иван Стоянов, като и при двете „червените" спечелиха с 2 гола разлика. Включително и последния мач, завършил 3:1 за ЦСКА. 

 

С голове в „синята" врата могат да се похвалят още Неманя Милисавлевич и Пламен Крачунов. Със сигурност няма да вземат участие авторите на последните голове за двата отбора в дербито. Радослав Цонев е на европейско първенство за юноши, а Иван Маркович е контузен. Така от състава на Левски няма играч, който да е вкарвал в шампионатните дербита. Единственият, който знае какво е гол срещу ЦСКА, е Валери Домовчийски. Той вкара но в турнира за Купата на България. Това стана на финала през 2005 година, спечелен от Левски с 2:1

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки