Над 90 мотоциклетисти се борят с горещината в Плевен

В неделния ден ще станат ясни новите европейски шампиони в Супермото в класовете SM85 и SM3

Над 90 мотоциклетисти се борят с горещината в Плевен

Над 90 състезатели ще вземат участие във финалния кръг в класове SM85 и SM3 от Европейския шампионат Супермото и 3-я кръг в Източноевропейския шампионат на писта. Горещото време край Плевен не помрачава настроението на пилотите, а дори напротив – всички са мотивирани до краен предел да покажат най-доброто от себе си по време на състезателния уикенд. Зрителският интерес към надпреварата е голям, като се очаква трибуните на трасето „Долна Митрополия” да бъдат изпълнени в двата дни.

Пилоти от Турция, Румъния, Македония, Австрия, Сърбия и България ще си оспорват призовите места в традиционната надпревара, която се провежда в памет на г-н Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Гран При България и един от най-истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт.

В неделния ден ще станат ясни новите европейски шампиони в Супермото в класовете SM85 и SM3.

В клас SM 85, българинът Хакан Халми (КТМ) има реалните шансове да се увенчае с втора поредна европейска титла, но разбира се това няма да му бъде никак лесно. До момента Хакан има шест старта (6 манша/три състезания) от които е натрупал общо 139 точки (3 първи места, 2 втори и 1 трето) и е лидер в класирането. Общо трима са останалите му конкуренти – Дениз и Чан Ончу от Турция и Максимилиан Кофлер от Австрия. Вторият в подреждането – Чан Ончу (КТМ) е на 6 точки от Хакан, така че реално погледнато нашият състезател се нуждае от две стабилни победи в двата старта в неделя за да се окичи със златото за сезон 2014-та.

В клас SM3, турският пилот Асрин Роди Пак (КТМ) има шест спечелени манша от шест възможни и води със сериозен актив от 22 точки (150 спечелени точки)пред втория в класирането – Борислав Стоименов (КТМ) със заработени до момента 128 точки. Третият пилот в класирането е Ивелин Манев (Сузуки), чието участие е под въпрос след като младият пилот в момента се намира в след оперативен и възстановителен период.
В Източноевропейския шампионат на писта ще видим зрелищни състезания в класовете SP Junior; Supersport 600cc; Superstock 1000cc (където ще се състезава и Мартин Чой); SBKS1000cc и SBKS600cc.

Утре (26.07.2014г.) свободните тренировки започват в 9 сутринта, а официалното откриване ще бъде в неделя от 10:30 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки