България с двама европейски вицешампиони в Плевен

Завърши Европейският шампионат по Супермото, както и третият кръг на Източноевропейския шампионат на писта в памет на Димитър Калчев

България с двама европейски вицешампиони в Плевен

Завърши Европейският шампионат по Супермото, както и третият кръг на Източноевропейския шампионат на писта в памет на Димитър Калчев. Домакин на събитието беше трасето в Долна Митрополия, Плевен.

За съжаление Хакан Халми /КТМ/ не успя да стане европейски шампион в клас SM85, след като днес остана 4-ти и в двата манша и с общ актив от 156 точки остана на точка зад Чан Ончу /Турция/. Подкрепян от зрителите по трибуните, Халми даде всичко от себе си, но конкрентите му бяха с една идея по-бързи и не успя да намери място в тройката на днешното състезание.

В този клас крайното класиране е: първи - Максимилиан Хофлер /Хусварна/, който спечели и 2-та манша, втори остана Чан Ончу /Турция/, а трети неговият брат-близнак Дениз Ончу и двамата с машини КТМ.

В клас SM65 на Източноевропейския шампионат победител стана Андреас Хофлер от Австрия /КТМ/, а втори Кристиян Иванов /КТМ/.

В клас S3 на европейския шампионат по супермото българинът Борислав Стоименов /КТМ/ остана втори в генералното подреждане за европейската титла след турчина Асрин Роди Пак /КТМ/. Турчинът днес имаше технически проблем и не успя да завърши и в двата манша, но въпреки това точките, които беше събрал до момента му отредиха европейската титла. Победител в днешното състезаните в този клас стана Мудзихит Зенгин /ТМ/, втори Борислав Стоименов /КТМ/, трети Веселин Иванов /Кавазаки/.

В клас SM OPEN от източноевропейския шампионат победител е Александър Георгиев /КТМ/, втори Влад Меага /Румъния/, а трети Янко Ташев /Хонда/.

В Отборното класиране на Източноевропейския шампионат първа е България, следвана от Турция и Румъния.

В клас SP Junior победител е Милен Георгиев /Априля/.

В клас SBKS600cc победител е Петър Петров /Ямаха/, втори е Далибор Милетич /Сърбия/ с Ямаха, а трети Пламен Петров /Кавазаки/.

В клас SBKS1000cc шампион стана Драган Станкович /Сърбия/ с БМВ, втори е Георги Михайлов /Хонда/, а трети Петър Тодоров /Хонда/.

В клас SSP600cc шампион стана Ненад Стоянович, слeдван от Бойков Божинов /Ямаха/ и Спасимир Ячков /Хонда/.

В най-очаквания старт в клас Superstock1000cc Мартин Чой /БМВ/ абсолютно затвърди лидерските качества и спечели убедително напредварата, като дори направи и рекордно бърза обиколка 1.31.796. 

В крайното подреждане при 1000 кубиковите машини втори на 15 секунди след Чой остана Велислав Марков с Кавазаки, а трети Красен Кънчев /БМВ/.

През целия състезателен уикенд времето беше с пилотите и зрителите, дошли да наблюдават състезанието и въпреки горещите температури хората останаха доволни от майсторското каране и феърплея на състезателите, като през двата дни не станаха свидетели на нито един инцидент по трасето.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки