Луис Педро: ЦСКА са късметлии, ние сме Левски и винаги се борим за титлата

"Ще се науча да подавам повече. Знам, че трябва"

Луис Педро: ЦСКА са късметлии, ние сме Левски и винаги се борим за титлата

Холандското крило Луис  Педро бе може би най-добрият на терена за Левски при загубата от ЦСКА. Бившият футболист на Ботев се понрави на „сините“ фенове още при равенството с Локо (Пд) в първия кръг, но получи и немалко критики заради твърде индивидуалната си игра в много от ситуациите. И все пак Педро се очертава като един от светлите лъчи в селекцията на „сините“ за новия сезон. Той даде интервю за „Меридиан мач”, в което обясни защо Левски отново загуби от ЦСКА, има ли психическа затормозеност в отбора и смята ли се за индивидуалист Педро.

- Луис, най-тривиалният въпрос в последно време - защо Левски загуби от ЦСКА?
- Получи се изключително неприятен резултат в мач, в който не бяхме по-слаби. Имахме няколко добри шанса през първото полувреме, в които можехме да вкараме гол. После абсолютно от нищото, от един фаул, те реализираха и това обърна развоя на срещата. Този момент реши срещата. ЦСКА са късметлии!

- Има ли напрежение, тъй като е едва началото на сезона, но пък това бе пета поредна загуба от ЦСКА?
- Не мога да кажа нищо, защото не съм бил през миналия сезон в Левски. Мога да коментирам само настоящия момент, в който попаднах. Мъката е огромна, защото е много неприятно да се загуби по такъв начин двубой, още повече когато е дерби.

- Феновете на Левски те харесват, но получи и критики, че играет твърде индивидуално?
- Това е така. Принципно хората са прави критикуват за това. Но просто се опитвах да помогна. Губехме в резултата и когато това се случва, ме грабва емоцията. Опитвам се да променя нещо и затова залитам в индивидуалната игра. Със сигурност обаче не бива да се получава така. Поради емоцията губя малко от фокуса си, а в такива моменти трябва да продължа да виждам къде са мойте съотборници и да ги търся. Ще се науча да подавам повече в тези ситуации. Знам, че трябва.

- Какво ви казаха Пепе Мурсия и Георги Иванов в съблекалнята след това поражение?
- Нищо особено. Казаха ни, че все още е втори кръг и колкото и да ни боли за тази загуба, трябва да вдигаме глави и да продължим да се борим. До края на сезона има страшно много мачове и трябва да се опитаме да печелим максимално много от тях. Много е рано още, има време да направим достатъчно добър сезон.

- Заслужено ли бе изгонването ти?
Щом реферът е преценил така, значи е трябвало да ме изгони. Няма какво толкова да коментирам. Съжалявам, че се получи така.

- Феновете ви подкрепиха въпреки загубата...
- Благодаря им. Всички знаят, че Левски има страхотни фенове. Отборът е паднал 4 пъти през миналия сезон и въпреки това дойдоха страшно много хора на стадиона. Искаха да ни подкрепят, не ни освиркваха след поражен ието. Благодарен съм им и се надявам да ги радваме повече в бъдеще.

- Какви са целите пред отбора - може ли изобщо да се говори за титлата?
- Ние сме Левски, разбира се, че винаги се борим за титлата. Да, в първите два мача нямаме все още победа, загубихме най-голямото дерби. Може и да звучи малко странно подобна цел в този момент, но в крайна сметка това винаги е била целта пред Левски. Няма как това да се промени.

- Пепе Мурсия иска да наложи нов комбинативен стил, но засега не се получава. Колко време ще ви трябва, за да заиграете така, както той изисква?
- Не знам. Ние нямаме време. Всеки път, когато излезем на терена, трябва да побеждаваме. Уверявам ви, че всички, чужденците също, сме научили какво е да си в Левски и няма време някой да ни чака да се сработваме. Вярно е, че сме нов отбор с доста млади играчи, но няма време. Трябва да побеждаваме.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки