Ван Гаал: Наследих един разбит отбор

„Горд съм, че ме сравняват със сър Алекс”

Ван Гаал: Наследих един разбит отбор

Луис ван Гаал пое контрола над английския футболен гранд Манчестър Юнайтед буквално преди броени дни, но очевидно не се притеснява от факта, че вече е сравняван с клубната легенда сър Алекс Фъргюсън. Холандецът направи летящ старт в контролите, но според повечето медии в Англия, отборът се нуждае от още нови играчи, въпреки гръмките трансфери до момента.

"Дали щеше да ми бъде по-трудно, ако бях поел отбора след отказването на сър Алекс Фъргюсън? Не. Не съм съгласен. Аз трябваше да наследя сър Боби Робсън в Барселона, след като той спечели три трофея и това не беше проблем за мен. Когато е постигнат успех, това означава, че разполагаш с много добър състав. А сега аз трябваше да наследя един разбит отбор, така си мисля. Ако погледнете състава, в него има качествени футболисти. Тук са Рууни, Ван Перси, Ернандес, Уелбек, Мата, Фелайни и Ерера. Има доста състезатели, които могат да играят на една и съща позиция. Много по-трудно е да успееш в трудна ситуация, отколкото, ако наследиш отбор във фантастична ситуация. Изключително много уважавам сър Алекс, защото никой друг не е печелил толкова много титли", заяви Ван Гаал.

"Аз съм спечелил доста трофеи, но той е спечелил много отличия с един клуб и това е фантастично. Затова се гордея, когато правите сравнения между мен и него. Когато ме потърсиха от Манчестър Юнайтед, не се съгласих веднага, защото имах и други оферти. Трябваше да помисля върху предложението. Но се съгласих, заради голямото предизвикателство. Бях в Аякс - най-добрият отбор в Холандия. Бях в Барселона - най-големият клуб в Испания. После бях и в Байерн, който е №1 в Германия. Затова трябваше да кажа "да" и на Манчестър Юнайтед - най-големият в Англия", допълни Ван Гаал, а после коментира и отношенията си с Жозе Моуриньо:

"Не считам, че с него можем да участваме в някакви психологически игри. Той е мой приятел. Изпитвам респект към своите колеги и не мисля, че ще има напрежение между мен и друг мениджър.”

За лятната селекция:

"Аз не купувам футболисти само, за да подсиля отбора. Купувам играчи, които могат да направят тима ни по-добър. Първо трябва да видя от какви играчи се нуждая на дадена позиция, а това зависи и от системата, която ще практикуваме."

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Коул Палмър се връща за Челски

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки