Моу: Лукаку е добро дете, но няма мотивация да се бори

"Той искаше твърдо титулярно място. Това е невъзможно в Челси", заяви Моуриньо

Моу: Лукаку е добро дете, но няма мотивация да се бори

Белгийският национал Ромелу Лукаку не е бил достатъчно мотивиран, за да се бори за място в титулярния състав на Челси, сподели мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо.

Както е известно, след като взеха Лукаку под наем през миналия сезон, "карамелите" счупиха трансферния си рекорд и платиха за правата му цели 28 милиона паунда.

"Ромелу Лукаку винаги е бил директен с нас, но той искаше да бъде първи избор за нападател в Челси. Той искаше да играе при нас, но с идеята да бъде титуляр", започна португалецът.

"В толкова голям клуб като нашия не можеш да дадеш подобно обещание. Това веднага намали неговото желание да се завърне при нас. Той не беше достатъчно мотивиран, за да се бори в конкурентната среда в Челси."

"След като получихме солидната оферта от Евертън, ние я обмислихме, защото трябва да спазваме финансовия феърплей. Винаги анализираме подобни ситуации."

"Но най-важното нещо е, че той е щастлив и че нещата се получават добре за него. Той е добро дете, което си има свой начин на мислене и планиране на кариерата. само мога да му пожелая успех. Той заслужава да бъде щастлив и да има късмет", добави Моуриньо, цитиран от вестник "Дейли мейл".
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки