Роджър Федерер: Тенисът печели от Григор Димитров

„Той е атрактивен за гледане”, заяви носителят на 17 титли от Големия шлем

Роджър Федерер: Тенисът печели от Григор Димитров

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер, определи Григор Димитров като печелившата карта за световния тенис. Швейцарецът напраби тоба в импровизирано интервю с феновете си в Туитър.

ФедЕкс регистрира 2-милионния си последовател в мрежата и по този повод отдели един час, за да отговаря на всякакви въпроси, свързани както с тениса, така и със съвсем различни тематики. Един от въпросите 6е за първата ракера на България. Федерер бе попитан какво мисли за Григор Димитров, а отговорът бе кратък и ясен:

"Той е атрактивен за гледане и тенисът само печели от него."

32-годишният швейцарец, който само след седмица ще навърши христова възраст, определи Майкъл Джордан за любимия си спор-ист. Неговото мото пък е "прекрасно е да е важно, но по-важно е да е прекрасно". Роджър призна, че се вълнува преди старта на последния турнир от Шлема - US Open, но в същото време е концентриран изцяло върху предстоящия Мастърс в Торонто, а след това и в Синсинати. Легендата допълва, че е счупил не повече от 20 ракети в кариерата си, а за първи път е хванал такава, когато е бил на 3 години. Впоследствие Федерер призна, че психически му е по-трудно да отговаря на въпросите в Туитър, в сравнение с това да играе 5-сетов мач, но пък второто е по-уморително във физически план.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки