Левски с Домо, но без Божинов и Крумов срещу Локо (Сф), вижте групата на "сините" (ВИДЕО)

"Искам да излязат 11 човека, които са сигурни, че ще бият, можем да преодолеем Локомотив със скорост", заяви Пепе Мурсия

Левски с Домо, но без Божинов и Крумов срещу Локо (Сф), вижте групата на "сините" (ВИДЕО)
Валери Домовчийски е на линия за домакинството на Левски срещу Локо (Сф) в третия кръг на А група в събота от 20:00 на „Герена”. Титулярите от Вечното дерби Валери Божинов и Пламен Крумов обаче са с контузии и няма да играят, обясни наставникът Пепе Мурсия пред репортер на Novsport.com.

Вече е ясно, че Антон Огнянов ще премине под наем именно в Локо (Сф), но има забавяне с документите и днес той тренира на „Герена” и още не е решено дали ще играе срещу бъдещия си клуб утре.

„Домовчийски е възстановен. Крумов и Божинов все още не са възстановени. Антон Огнянов днес тренира с нас и все още е наш играч. Ще преценим дали ще играе срещу Локомотив (Сф). Искам да излязат 11 човека, които са сигурни, че ще бият и ще са най-подготвени”, заяви Пепе Мурсия на пресконференция преди мача.

Той не скри, че Левски се нуждае много от първа победа в шампионата след една точка в първите два мача.

„Искам да влезем без съмнения в мача с Локо (Сф) и да постигнем така желаната първа победа. Имаме нужда от нея, за да сме на по-добра позиция в класирането. Голямата разлика е в мачовете. Мачът с ЦСКА наистина е голямо дерби, не само от спортно-техническа гледна точка. Почти всичко различно е психологията на самия мач”.

„Можем да преодолеем Локомотив със скорост. Не бива да губим топката в спорните зони. Не бива да им даваме лесно да стигат до голови положения”, посочи испанецът ключът към успеха.

Мурсия направи подробен тактически анализ на играта на „червено-черните” от „Надежда”.

„Локо (Сф) е здрав отбор, играе здраво в защита, ползва система 4-3-3. Загубили са след дузпа от Ботев (Пд). Искам да отлича Том от техния отбор, той се включваше рядко, но много добре в атака срещу Литекс. Централните защитници са много здрави, много добри във въздуха. Левият им бек е много стабилен, направи много силни два мача. Ливраменто и Том се натоварват да организират играта, да стигат до наказателното поле и да създават положения. Доста се движат, доста работят в атака. По крилата са опасни и имат скорост в атаките. Централният им нападател не влиза много в комбинации, но винаги е в точното място. Винаги търсят дълбочина и игра с дълга топка. Основното в играта им е скоростта. Добре се възползват от шансове за контри при отнемане на топката или грешка на противника. Няма да ни пресират дълбоко, а ще ни чакат след центъра. Това представляваше Локо в мача срещу Литекс”.

Треньорът на Левски се съгласи, че най-важното във футбола са резултатите, но посочи, че първият мач с Локо (Пд) е могъл да се развие по съвсем различен начин и похвали своите момчета за раздаването срещу ЦСКА.

„Може би заради разликата в държавите не сте ме разбрали, но искам да е ясно, че от начина, по който се раздадоха играчите съм доволен. Но не съм доволен от резултата и много елементи в тактиката и играта. Вече трябва да мислим само за следващия мач, предишните са вече затворена страница. В първия мач срещу Локо (Пд) имахме много повече голови положения от тях, но те вкараха от едно положение. Ако нормално бяхме победили в този мач, може би сега щяхме да си говорим други неща. Но съм съгласен с вас, че най-важното във футбола са резултатите. Зад тези резултати има играчи и колектив, който уважавам”, допълни Пепе Мурсия, който определи група от 18 футболисти за мача със столичния Локомотив.

За първи път през този сезон шанс за изява ще получат Радослав Цонев и Мики Орачев, който се завърнаха в тима след участие в европейското първенство за младежи до 19 години.

Групата на Левски: Стефано Кунчев, Кристиан Наумовски, Радослав Димитров, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Пламен Димов, Галин Ташев, Мики Орачев, Божидар Краев, Радослав Цонев, Мигел Бедоя Секейрос, Антоиио Аниете, Роман Прохазка, Валери Домовчийски, Владимир Гаджев, Стефан Велев, Георги Сърмов.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки