Сензациите в пресата: Литекс и Левски умуват за Стойчо Стоев

И Петър Хубчев поставен на дръвника, Ботев (Пд) привлича Балтанов от Левски и още...

Сензациите в пресата: Литекс и Левски умуват за Стойчо Стоев

Сензациите в пресата днес, петък, 01 август 2014 година:

"Тема Спорт": И Петър Хубчев поставен на дръвника
Бъдещето на Петър Хубчев начело на Берое е постабено на карта. Ако загуби от Литекс в неделя, наставникът на заралии е много вероятно да бъде освободен, разбра "Тема Спорт". Зелените започнаха сезона с две поредни равенства у дома - 1:1 с Черно море и 1:1 с Ботев Пловдив. Срещу канарчетата тимьт водеше през целия мач, но така и не вкара втори гол и бе наказан в края, а срещу моряците бе догонващ в резултата. На фона на силната игра и отличните резултати в контролите през лятото, ремитата в първите два кръга не са се приели добре от шефовете, които са поставили като цел задължително влизане в първата шестица. Сред вариантите за евентуален заместник на Хубчев начело на Берое са обсъждани имената на Димитър Димитров-Херо, Емил Велев и Стойчо Стоев. Бронзовият медалист от САЩ '94 пое заралии през октомври 2012-а. Той дойде под Аязмото през пролетта на същата година, като в началото бе спортен директор. С края на миналия сезон треньорът удължи договора си със зелените за две години. Хубчев изведе Берое до купата и Суперкупата през 2013-а. С оглед на оставането въввтората седмица през миналата кампания и неубедителния старт сега дните на специалиста начело на тима изглеждат преброени. В същото време стана ясно, че зелените ще са на тридневен лагер в Тетевен преди мача в Ловеч. Двубоят Аитекс - Берое в неделя ще е от голямо значение и за наставника на ловчанлии Красимир Балъков. Той също е поставен на дръвника и при трета поредна загуба ще сдаде поста.

„Меридиан мач“: От Литекс веднага потърсиха Стоев
От ръководството на Литекс са се свързали със Стойчо Стоев буквално час след като са разбрали, че той е свободен. „Оранжевите" проучват възможността да вземат специалиста за заместник на Красимир Балъков, който стартира сезона по изненадващо неуспешен начин. Ловчанлии отпаднаха безславно от турнира Лига Европа от унгарския Дьошгьор след изненадваща домакинска загуба с 0:2 и успех с недостатъчното 2:1 в реванша. Четирикратният шампион се озова и на последното място в „А" група след първите два кръга, след като отстъпи с 0:1 като домакин на ЦСКА и с 0:2 от Локомотив в София. По информация на „Меридиан Мач" на този етап Стоев е отклонил предложението. Неговото желание е да не избързва със следващото предизвикателство в кариерата си. През последната година той се доказа на много високо ниво, за което е благодарен на Лудогорец и сега определено няма как да се задоволи с отбори като Монтана и Академик (Свищов), които водеше преди поканата от Кирил Домусчиев.

„Труд”: Левски мисли за Стойчо Стоев

„Левски" обсъжда Стойчо Стоев за евентуален заместник на Хосе Мурсия. За оферта към махнатия от „Лудогорец“ спец е рано, защото испанският треньор не е уволнен. Но при серия лоши резултати Пепе ще трябва да си ходи, призна и спортният директор Георги Иванов-Гонзо. Стоев просто е в „синия“ списък, както и Димитър Димитров-Херо, а Светослав Тодоров има малки шансове. Ако се стигне до раздяла с Мурсия, „сините“ предпочитат българин, освен ако изникне едро име от чужбина. „Лудогорец" оформи раздялата със Стоев по взаимно съгласие, но е ясно - треньорът е махнат. Отборът е в серия от 4 мача без победа и само с 1 вкаран гол. Още през април шампионът се оглеждаше за чужденец от едър калибър (най-вече в Испания), без да е решена смяната на Стойчо. В крайна сметка недоверието към специалиста надделя. Стоев си тръгва година след назначението, като изпълни всички цели - титла, купа и... още не е отпаднал от Шампионската лига. Явно нулевото реми с „Партизан" натежа, въпреки че м. г. Стоев елиминира сръбския първенец с 2:1 и 1:0. Треньорът обаче днес си тръгва, залазил доброто си име и ува-жението на футболна България. Досегашният помощник Георги Дерменджиев става старши. От Разград уточниха, че назначението не е временно.

"Тема Спорт": Плащат парите за М'Боли на два транша
ЦСКА ще получи парите по трансфера на Райс М'Боли във Филаделфия на два транша, разбра "Тема Спорт". Първата част от сумата трябва да бъде преведена в рамките на една седмица от подписването на договора. Втората част пък се очаква малко след Нова година. Никакви подробности по личните условия на М'Боли не бяха съобщени, като е ясно единствено, че неговият договор с клуба от Щатите е за 3 години. Райс бе представен като играч на Филаделфия в сряда вечерта. Според информация на "Тема Спорт" първият транш, който ЦСКА ще получи от Филаделфия, ще бъде в размер на 300 000 евро. В същото време стана ясно, че ЦСКА и Палермо имат договорка да изиграят две контроли помежду си. Условието е залегнало в договора за трансфера на Ивайло Чочев в италианския тим. Първата проверка със сицилианците обаче ще е чак догодина, вероятно през лятото. Обсъжда се вариантът именно срещата с Палермо да се превърне и в бенефис за Мартин Петров, който завърши състезателната си кариера на "Армията". Самият той призна, че не желае да бъде организиран прощален мач за него, но от ръководството на ЦСКА са настояли той да бъде изпратен подобаващо. Ивайло Чочев вече взе участие в няколко проверки на Палермо. От бившия му клуб Чавдар Етрополе чакат процент от трансферната сума.

"Тема Спорт": Ботев финализира продажбата на Доре и Хамза до дни
До няколко дни Ботев (Пловдив) ще финализира продажбите на нападателите си Юнес Хамза и Феребори Доре, признаха от клуба. Очаква се това да стане най-късно във вторник. Интерес към двамата проявяват отбори от Румъния, Турция и Казахстан. В момента „канарчетата“ не могат да им плащат високите заплати и правят всичко възможно да ги продадат и да попълнят клубната каса със свежи пари. Най-вероятно неделният домакински мач с Черно море ще се окаже последен за Хамза с жълто-черния екип, докато Доре вече си взе довиждане с пловдивчани и чака трансфер. Днес в 11:30 часа Велислав Вуцов ще даде пресконференция, а ръководството отново ще постави видеостена на базата в Коматево, за да може феновете да гледат мача. Както е известно, Ботев е наказан с мач без публика. Така бе и срещу Локомотив (София) в първия кръг.

„Меридиан мач“: Ботев (Пд) привлича Балтанов от Левски

Халфът на Левеки Пъчезар Балтанов може да се смята за сигурно ново попълнение на пловдивския Ботев, научи „Меридиан Мач“. Халфът се е договорил с „канарчетата“ и в близките дни щe се присъедини към подготовката. Лично наставникът на „жълто-черните“ Велислав Вуцов е лобирал за трансфера. Той е водил и преговорите със „сините", като е получил съгласие за идването на футболиста от спортния директор на Левски Георги Иванов. Балтанов ще бъде част от новия проект на пловдивския отбор. Ботев прави селекция по време на първенството, тъй като всички чужденци обявиха, че ще си тръгнат от клуба. Лъчезар Балтанов ще играе в Ботев като преотстъпен, но правата му могат да бъдат закупени от „канарчетата" през лятото. Така халфът става вторият футболист, който Левеки праща под наем в друг отбор, след като Антон Огнянов премина в столичния Локомотив. Балтанов игра миналия сезон в Черноморец, където дори носи капитанската лента. През лятото той стана първият трансфер на Левски, като се върна на „Герена" като свободен агент. След идването на Георги Сърмов от Ботев обаче не остана място за Балтанов, който ще извърви обратния път до Пловдив.

"Тема Спорт": Цървена звезда иска Вандер
Носителят на Купата на европейските шампиони за 1991 г. Цървена звезда се интересува от бразилския нападател на Ботев Пловдив Вандер Виера. Сръбският гранд вече е отправил запитване за играча. Канарчетата очакват тези дни и конкретна оферта от Звезда. Ако сумата, която предложат от Белград, удовлетворява шефовете на канарчетата, те ще се разделят с Вандер. Той е желан у нас от Берое.

„Меридиан мач”: Глоба чака Доре
Солена глоба са подготвили от Ботев на звездата си Феребори Доре, футболисът още не се е присъединил към клубния си отбор, тъй като играе квалификации за националния тим на Конго. Пловдивчани обаче не искат наказание за нападателя, за това, че играе за родината си, а поради факта, че той не си е извадил още работна виза. Така дори и след очакваното завръщане на Доре в България той няма да има права да играе за Ботев и ще минат поне две седмици, докато се уреди положението му. През това време той трябва да напусне страната и отново да се върне. Конго победи с 2:0 Руанда в прееявките за КАН 2015 и тази събота ще гостува на съперника си в реванша. В случай че елиминира Руанда, Конго ще се класира в група с Нигерия, ЮАР и Судан.

„Меридиан Мач“: Клуж прати оферта за „канарче"
Нападателят на „канарчетата“ Феребори Доре прави номера на шефовете, научи „Меридиан Мач“. В клуба е пристигнала официална оферта от 300 000 евро от румънския Клуж за правата на футболиста, но играчът увърта за бъдещата сделка. „Не си вдига телефона и това ни вбесява. Има официална оферта от Клуж за него, а той се прави на луд“, разкриха от клуба пред „Меридиан Мач“. В близките дни ще стане ясно как ще се развие ситуацията с нападателя на Ботев. От клуба нямат нищо против да го продадат, тъй като свежи пари в касата ще бъдат изключително ценни в този критичен момент. Пловдивчани дори ще се опитат да вдигнат предложената цена от румънския клуб. Другите чужденци в лидето на Стаховяк, Лукин, Иршак, Куртян и Хамза също опитват да си осигурят трансфер в нов отбор, но засега всичко удря на камък.

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки